Aktuellt i Stockholms län

Vaccinera dig på drop-in i Kungsträdgården

Innehållet gäller Stockholms län

Från och med måndag 13 september och en vecka framåt kommer du som vill vaccinera dig mot covid-19 kunna göra det i Kungsträdgården i Stockholm.

- Det här är ett nytt drop-in initiativ på en plats där vi vet att det är många människor i rörelse. Vi hoppas nå de personer som vill vaccinera sig men som av olika anledningar inte kommit sig för att göra det, säger Magnus Thyberg, vaccinsamordnare i Region Stockholm.

Bara att droppa in

Vaccinationsbussen kommer att stå i Kungsträdgården mellan den 13 - 19 september. Öppettiderna är vardagar 10.00-17.00 och helgdagar 10.00-15.00 

Vaccinationsinsatsen som görs i samarbete med Stockholms stad kan komma att förlängas.

- Det är många som har vaccinerat sig men det är fortfarande så att fler behöver gör det. Till dig som är tveksam vill jag gör ett medskick, vaccinera dig, det är gratis och det skyddar dig från att bli sjuk och minskar risken att du smittar vänner, familj och arbetskollegor, säger Magnus Thyberg.

Du som är född 2005 eller tidigare men ännu inte fyllt 18 år behöver ta med dig:

  • Samtyckesblankett, undertecknad av båda dina vårdnadshavare. Om samtycke saknas kan sjukvårdspersonalen i bussen genomföra en mognadsbedömning på plats.
  • Legitimation

Blanketten har också skickats hem till alla födda mellan 2005 och 2003 och som ännu inte fyllt 18 år. Har du tappat bort den kan du ladda ner en ny här.

En del personer kan inte vaccineras på drop-in

På den här sidan hittar du en lista på vem som istället behöver boka en tid för vaccination. Det kan till exempel gälla dig som har allvarlig allergi eller äter blodförtunnande läkemedel.

Till toppen av sidan