Aktuellt i Stockholms län

Nu kan du som är född 1971 eller tidigare boka vaccinationstid

Innehållet gäller Stockholms län

Idag, måndagen 10 maj, öppnar bokningen för dig som är född 1971 eller tidigare. Det går bara att boka via appen Alltid Öppet eller telefontjänsten om du har rätt ålder. Vaccinationen sker på någon av länets vaccinationsmottagningar.

Nu öppnar bokningen för dig som är född 1971 eller tidigare.

- Vi ser att intresset för att boka tid är fortsatt högt. Det är väldigt bra, vaccinationen är en väg ut ur pandemin, tillsammans med de smittskyddsåtgärder som finns. När fler vaccinerar sig mot covid-19 kan det göra att smittspridningen dämpas. Det behöver vi verkligen, när trycket på IVA-vården är fortsatt mycket högt, säger Magnus Thyberg, vaccinsamordnare i Region Stockholm.

Bokningen för kommande grupper sker med begränsade intervall. Det kommer att kommunicera tydligt varje gång en ny åldersgrupp kan påbörja vaccinationen.

- Det går bara att boka om man har rätt ålder inne. Vi väntar oss ett hårt tryck även denna gång, och har förstärkt kapacitet och tillgängligt utbud av tider. Nya tider släpps löpande, så den som har svårt att hitta en tid nu, kan försöka igen om en stund eller nästa dag, säger Magnus Thyberg.

Tidsbokning till de 15 vaccinationsmottagningarna sker via appen Alltid öppet, och som komplement finns en telefonbokning för personer som av olika anledningar inte kan boka via digitala lösningar eller inte har Bank-id eller Freja e-id plus.

Så bokar du

Här hittar du allt du behöver veta om vaccinationen, hur du bokar, var vaccinationsmottagningarna finns samt telefonnumer till bokningen för dig som inte bokar digitalt.  

Tips inför vaccinationen

  • För att undvika trängsel – tänk på att helst komma ensam till vaccineringen och var gärna på plats ungefär fem eller tio minuter innan.
  • Om möjligt – ha gärna kortärmat. Då går vaccineringen snabbare.
  • Ta gärna med munskydd för att undvika smittspridning.
Till toppen av sidan