Cancerrådgivningen

Ring telefonnummer 08-123 138 00 till oss på Cancerrådgivningen om du har frågor om cancer. Vi kan stötta och hjälpa om du till exempel är patient eller närstående och känner dig orolig eller rädd eller har fått information från vården som behöver förklaras.

Illustrerad man och kvinna omringade av tankebubblor med frågor man kan få svar på hos Cancerrådgivningen.Illustration: Cecilia Birgersson Nordling

På Cancerrådgivningen vet vi det mesta om cancersjukdomar, biverkningar, symtom och behandlingar. Och genom åren har vi pratat med många människor om hur det känns att få en diagnos. Att gå runt med oro, ångest och ovisshet. Att stå bredvid någon som är sjuk och att känna sig maktlös. Att vilja, men inte våga hoppas. Att vara färdigbehandlad och känna att livet aldrig blir detsamma igen. Att vara rädd för att "den" ska komma tillbaka.

Vi finns till för dig som är patient, närstående och för dig som undrar något om cancer. Vi är specialistsjuksköterskor med bred kunskap och lång erfarenhet inom cancersjukvården.

Du kan prata med oss via telefon eller mejl. Vi har tystnadsplikt och om du vill kan du självklart vara anonym. Du behöver inte boka någon tid. Du kan prata länge eller bara ställa en kort fråga. Det vi inte kan svara på direkt tar vi reda på åt dig via våra vårdkontakter.

Vi vet inte hur det känns inuti för just dig. Det vet bara du. Men vi är bra på att lyssna och gör allt vi kan för att lätta din börda. Svåra tankar är tunga att bära. Det hjälper att prata om det. 

Kontaktuppgifter till Cancerrådgivningen:

Två av Cancerrådgivningens sjuksköterskor talar i telefon via headset.Fotograf: Carin Lundgren
På Cancerrådgivningen finns erfarna sjuksköterskor som du kan tala med.
Telefon: 08-123 138 00
Öppettider telefontjänsten: måndag – fredag kl 08.30 – 16.00 lunchstängt kl 12.00 – 13.00.
Mejl: cancerradgivningen@sll.se 

Vill du besöka Cancerrådgivningens informationscenter behöver du ringa och få bekräftelse på ditt besök senast dagen innan du vill göra ditt besök. Besöksadress: Radiumhemmets entréhall, Karolinska Universitetssjukhuset i Solna.

Cancerrådgivningen drivs av Regionalt cancercentrum Stockholm – Gotland och finansieras delvis av Radiumhemmets forskningsfonder

Stockholms län

 
Senast uppdaterad:
2016-04-22
Skribent:

Cecilia Carlsdotter Johnsson, kommunikatör på Regionalt cancercentrum Stockholm - Gotland

 

Redaktör:

Malin Erlingson


Stockholms län
Tillägg uppdaterade:
2016-03-08