Hivtest med snabbsvar i Pride Park

Att testa sig för hiv handlar om att visa omtanke om både sig själv och andra. Under Stockholm Pride kommer nätverket Preventhiv därför som vanligt att finnas på plats och erbjuda testning för hiv och syfilis.

Testning för vuxna – med snabbsvar

Öppet: 2 augusti klockan 16 – 21, 3 – 5 augusti klockan 15 – 21

Medarbetare från Venhälsan på Södersjukhuset ansvarar för testningen. Här finns möjlighet till konventionell testning för hiv och syfilis, men också hivtest med snabbsvar inom cirka 20 minuter.

Hivtestning för ungdomar i Pride Ung Park

Öppet: 2 – 4 augusti klockan 17 – 20. 

Det är medarbetare från länets ungdomsmottagningar som ansvarar för testningen och svaret kommer inom en vecka. 

Alltid kostnadsfritt att testa sig

Att testa sig för hiv är kostnadsfritt och kan göras på flera mottagningar, till exempel på Venhälsan på Södersjukhuset eller SESAM City. Även husläkarmottagningarna och ungdomsmottagning kan göra testet. 

Samarbete mellan Stockholms läns landsting och frivilligorganisationer

Förra året testade sig cirka 300 vuxna personer och ett hundratal ungdomar hos Preventhiv i Pride Park och Pride Ung Park. Preventhiv är ett samarbete mellan Lafa – enheten för sexualitet och hälsa, Stockholms läns landsting, Smittskydd Stockholm, Venhälsan på Södersjukhuset, Infektionsmottagning 2 på Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge, Posithiva Gruppen, RFSL, RFSL Stockholm, RFSL Ungdom och Noaks Ark.

Text: Åsa Schöldéen, 1177 Vårdguiden

Till alla nyheter