Akutmottagningen och BB/förlossning på Södertälje sjukhus flyttar till nya lokaler

Natten mellan söndagen den 27 augusti och måndagen den 28 augusti flyttar akutmottagningen, BB/förlossning samt operationsavdelningen in i sina nya lokaler på Södertälje sjukhus. Verksamheterna öppnar klockan 07.00 på måndag morgon den 28 augusti. Både akutmottagning och BB/förlossning är öppna hela tiden och extra personal finns på plats för en trygg och säker flytt.

Den 28 augusti, kl 07.00, öppnar Södertälje sjukhus en helt ny akutmottagning och en ny ambulanshall på den nya besöksadressen Erik Dahlbergs väg 14. Lokalerna är större och modernare och kommer att kunna ta emot fler patienter. Samma tid stänger verksamheterna i de gamla lokalerna. Intensivvårdsavdelningen öppnar i nya lokaler efter lunch på måndagen. 

På akutmottagningen ändras arbetssättet, vilket gör att du som patient snabbare får rätt hjälp med dina besvär. Till exempel finns det två inskrivningsdiskar och vid varje disk arbetar läkare, sjuksköterska och undersköterska. 

På nya BB/förlossningen kommer nyfödda och nyblivna föräldrar kunna få ett familjerum efter förlossningen. Dessutom har nu alla förlossningssalar egen dusch och toalett. I familjerummen kan båda föräldrarna stanna med sitt nyfödda barn under vårdtiden. 

Trygg och säker flytt

Flytten är noga planerad och vid tidpunkten för flytten är det extra många som arbetar. För att flytten ska bli så trygg som möjligt kommer antalet patienter vara färre än vanligt. Den planerade vården minskas och om det finns behov, kommer chefläkare på plats under flytten att besluta om tillfälligt ambulansstopp. Andra förlossningskliniker i länet kommer inte att hänvisa till Södertälje sjukhus under tiden för flytten. 

Mer information om flytten av akutmottagningen, BB/förlossning, operation och intensivvård, hittar du på Södertälje sjukhus webbplats.

Här hittar du en karta över sjukhusområdet.

Text: Malin Erlingson

Till alla nyheter