Filmer om sex och hälsa på fjorton olika språk

Hur fungerar en abort? Vad innebär könsstympning och hur går en förlossning till? Riksförbundet för sexuell upplysning har tagit fram elva filmer om bland annat mens, sex och förlossning, som de har översatt till fjorton språk. Filmerna riktar sig till dig som är kvinna och som inte har svenska som modersmål.

Filmerna finns på arabiska, dari, engelska, kurmanji, persiska, polska, rumänska, sorani, somaliska, spanska, svenska, thailändska, tigrinja och turkiska. De är även textade på svenska. I filmerna kan du lära dig mer om bland annat mens, preventivmedel och slidkransen.

Filmerna finns att strömma gratis på Riksförbundet för sexuell upplysnings webbplats RFSU.se/upos eller att ladda ner på https://vimeo.com/rfsu/albums.

Fick pengar från Socialdepartementet

Filmerna är en del av ett projekt som heter UPOS. Det står för upplysning på olika språk. Projektet är en del av regeringens satsning på kvinnohälsa och finansieras av Socialdepartementet. RFSU fick 9 miljoner kronor i stöd för att ta fram filmer, broschyrer på lätt svenska och en ordlista med ord som handlar om kropp, hälsa och sexualitet.

Text: Jenny Andersson

Till alla nyheter