Att ställa en anonym fråga

Här är du välkommen att ställa en fråga som gäller din egen eller en närståendes hälsa. Du kan också fråga om vilken vård och behandling du kan få och vilka regler som gäller. Vi som svarar är sjuksköterskor, barnmorskor, allmänläkare, barnläkare, hudläkare, gynekologer och tandläkare.

Alla som ställer en fråga får ett svar inom sju dagar, men oftast mycket snabbare än så.

Vi öppnar kl. 14 varje dag och tar emot ett visst antal frågor per dygn, sedan stänger tjänsten för dagen.

Det är många som har behov av att ställa personliga frågor. Därför har vi inte möjlighet att svara på allmänna frågor om sjukdomar, behandlingar eller kroppens funktioner, till exempel vid skolarbeten, uppsatser eller liknande. Sådan information kan du hitta på övriga sajten.

Så här går det till

Frågan ställs i ett särskilt formulär som är synligt när vi har öppet. Tjänsten är anonym och du ska därför inte skriva in några personuppgifter i frågan. När du ställt din fråga får du ett kontrollnummer. Det behöver du för att kunna läsa ditt svar.

Kontrollnumret skickas direkt till dig om du fyller i din mejladress när det fältet kommer upp. Annars får du själv skriva upp ditt kontrollnummer. Du får även ett mejl när frågan är besvarad. Vi som svarar på frågorna kan inte se mejladressen du lämnar, vi kan inte heller besvara frågor via mejl. Mejladressen kommer att tas bort ur vårt system när du fått meddelande om att din fråga är besvarad.

Efter några dagar kan du gå in på "Läs ditt svar", skriva in kontrollnumret och se om frågan är besvarad. Inom sju dagar finns svaret garanterat tillgängligt.

Du måste ställa frågan på nytt, om du tappat bort kontrollnumret.  

Sök bland befintliga frågor och svar

Vi har samlat ett urval av de frågor som har ställts till oss. Det är därför bra att börja med att leta bland redan ställda frågor och svar. Den fråga du har tänkt ställa kanske redan finns. På så sätt kan du få svar direkt.

Ditt svar kan publiceras i vår svarsbank, men först efter omarbetning så det inte går att förstå vem som ställt frågan.

Senast uppdaterad:
2018-02-08
Skribent:

Frågeredaktionen