Om vaccin mot covid-19

Vaccination mot covid-19 för dig som är 12-15 år i Sörmland

Innehållet gäller Sörmland

I Sörmland erbjuds vaccination mot covid-19 för dig som är mellan 12 och 15 år gammal. Du kan vaccinera dig från att du har fyllt 12 år. Här kan du läsa mer om hur du gör för att vaccinera dig.

Viktigt att ta med

Du behöver fylla i två blanketter tillsammans med din vårdnadshavare/dina föräldrar och ta med till vaccinationen:

  • Samtycke från vårdnadshavare. Samtliga vårdnadshavare ska skriva på.
  • Hälsodeklaration

Samtycke och hälsodeklaration att skriva ut (pdf).

Du behöver ha med dig en vuxen person som har med sig en giltig identitetshandling (ett id-kort eller ett pass).

Vaccinera dig på en vaccinationsmottagning

Du är välkommen till en vaccinationsmottagning för att vaccinera dig.

Eskilstuna 

Välkommen att boka tid hos iDoc Eskilstuna på Bryggaregatan 7A. Du kan också ringa till vår bokningstelefon på telefonnummer 016-10 40 44 för att få hjälp att boka en tid. 

Katrineholm

Välkommen att boka tid hos iDoc Katrineholm på Oppundavägen 62. Du kan också ringa till vår bokningstelefon på telefonnummer 016-10 40 44 för att få hjälp att boka en tid.

Nyköping 

Välkommen att boka tid hos Idoc Nyköping på lokalen Hjorten på Olof Palmes väg 1b. Du kan också ringa till vår bokningstelefon på telefonnummer 016-10 40 44 för att få hjälp att boka en tid. 

Strängnäs 

Välkommen att boka tid hos IDTM som vaccinerar i Thomashallen, Seminarievägen 10. Du kan också ringa till vår bokningstelefon på telefonnummer 016-10 40 44 för att få hjälp att boka en tid.

Gnesta

Välkommen att boka tid hos IDTM som vaccinerar på Industrigatan 8. Du kan också ringa till vår bokningstelefon på telefonnummer 016-10 40 44 för att få hjälp att boka en tid.

Flen/Hälleforsnäs/Malmköping

Välkommen att boka tid hos Landsbyggdsvaccinatören som vaccinerar på Amazon i Flen, Folkets hus i Hälleforsnäs eller Malma skolan i Malnköping, kontrollera så du bokar på rätt plats. Du kan också ringa till vår bokningstelefon på telefonnummer 016-10 40 44 för att få hjälp att boka en tid.

Oxelösund

Välkommen att boka tid hos Regions Sörmlands vaccinationsmottagning på Biblioteksgatan 2. Du bokar via en extern länk. Du kan också ringa till vår bokningstelefon på telefonnummer 016-10 40 44 för att få hjälp att boka en tid.

Vaccinera dig på en vårdcentral

  • Eskilstuna:  Vårdcentralen Achima Care Eskilstuna (i Ekeby), Vårdcentralen Torshälla
  • Gnesta: Frösjö Vårdcentral
  • Trosa: Vårdcentralen Trosa
  • Vingåker: Vårdcentralen Doktor.se  
  • Katrineholm: Vår vårdcentral

Här hittar du en instruktion för hur du bokar.

Vaccinera dig utan tidsbokning

Välkommen att vaccinera dig utan tidsbokning. Du hittar drop in-tider här.

Om du är sjuk eller känner dig dålig

Om du har en pågående infektion, om du till exempel har feber eller är förkyld, ska du vänta tills du är frisk innan du vaccinerar dig. Om du har vaccinerat dig mot någonting annat behöver du vänta tills det gått 7 dagar innan du vaccinerar dig mot covid-19.

Vilket vaccin används?

Vi använder Pfizers vaccin (Comirnaty) som är godkänt från 12 års ålder.

Dos 2

Du behöver två doser av vaccinet. Du får veta vid första dosen när du ska ta dos två. Det kan ta upp till två veckor efter sista dosen innan kroppen har byggt upp ett fullgott skydd.

Till toppen av sidan