LÄMNA PROV OCH FÅ PROVSVAR OM COVID-19

Provtagning för covid-19 i Region Sörmland

Innehållet gäller Sörmland

Testning kan vara det mest populära ordet just nu. Men vad gäller egentligen i Sörmland kring covid-19 och antikroppar? Här försöker vi reda ut de funderingar som finns.

Test för pågående covid-19

Om du är sjuk och vill veta om du har covid-19 kan du ta ett så kallat PCR-prov, som visar om du har en pågående infektion av covid-19. Region Sörmland erbjuder alla vuxna och alla barn som fyllt 6 år att testa sig för pågående infektion av covid-19. För att provet ska fungera måste du ha symtom. Anmälan och provsvar hanteras på webben via inloggning på 1177.se. Du kan inte ringa 1177 för att boka en tid.

Test för pågående infektion av covid-19 är avgiftsfritt.

Antikroppstest

Om du har varit sjuk och vill veta om du har haft covid-19 kan du ta ett antikroppstest. Region Sörmland erbjuder antikroppstest till dig som har fyllt 18 år och är folkbokförd i Sörmland. För att testet ska fungera ska det ha gått minst tre veckor sedan du blev frisk.

Alla som vill provtas måste själva anmäla sig och boka tid via e-tjänsterna på 1177.se. Du kan inte ringa 1177 för att boka en tid. Antikroppstestet kostar 200 kr. För medarbetare inom vård och omsorg i region och kommun, samt inom privat vård med avtal med kommun eller region, är testet avgiftsfritt.

Till toppen av sidan