Vattenläcka på Vårdcentralen Gallerian Eskilstuna.Det här meddelandet avser Sörmland

Vårdcentralen Gallerian i Eskilstuna har en vattenläcka i sina lokaler. Alla fysiska besök ställs in under onsdag och torsdag 28-29/9. Tjänster som chatt och telefonrådgivning är igång som vanligt.

Om covid-19 – coronavirus

Lämna prov och få provsvar om covid-19

Här hittar du information om att lämna prov för covid-19. Det gäller bara dig som rekommenderas att lämna prov. Välj region högst upp på sidan för att se vad som gäller där du är. Du hittar också information om ditt provsvar och vad det innebär.

Aktuella artiklar

Visa innehåll som:
Testa dig för pågående covid-19 i Sörmland

Här finner du som ska testa dig för covid-19 information om hur du bokar ett test, hur ett test går till och var du kan göra det.

Lämna prov för covid-19

De flesta behöver inte lämna prov vid symtom på covid-19. Men en del behöver göra det. Det gäller om du arbetar inom hälso- och sjukvården eller inom äldreomsorg samt du som bor på äldreboende eller har hemtjänst. Du kan också behöva lämna prov om du söker eller får vård för något annat.

Provsvar covid-19

Den här texten handlar om hur du får ditt provsvar om du har lämnat ett PCR-prov för covid-19. Den handlar också om hur länge du behöver stanna hemma om du har covid-19.

Covid-19: Stanna hemma om du är sjuk

Stanna hemma om du har symtom som kan bero på covid-19. Det gäller barn, unga och vuxna och oavsett om du är vaccinerad eller inte. Läs också om vad som gäller om du varit nära eller bor med någon som är sjuk.

Using a self-test kit from a test box in Sörmland - other languages

Here you will find information about how to use self-test kits collected from one of our test boxes.

Mer på 1177.se

Covid-19: Stanna hemma om du är sjuk

Stanna hemma om du är sjuk med symtom som kan bero på covid-19. Det gäller alla vuxna och barn. Här kan du läsa om det är något mer du behöver tänka på nu.

Om vaccin mot covid-19

Här hittar du information om vaccin mot infektionssjukdomen covid-19. Vaccin är det effektivaste sättet att undvika att bli allvarligt sjuk.

Så gör du för att vaccinera dig mot covid-19

Här får du veta hur du gör för att vaccinera dig mot covid-19.

Till toppen av sidan