VÅRDEN I SÖRMLAND

Coronamottagning i Sörmland

Innehållet gäller Sörmland

Med Region Sörmlands digitala coronamottagning kan du som bor i Sörmland enkelt komma i kontakt med vården om du har symtom eller frågor om coronaviruset. Mottagningen är kopplad till en chatt kl 09-15 alla dagar, där du kan få medicinsk bedömning vid behov. Mottagningen är avgiftsfri.

Mobiltelefon på bord.
Bildoriginal från Region Gävleborg.

Så fungerar coronamottagningen

Du når coronamottagningen genom att logga in och svara på frågor om coronarelaterade symtom med mobil, surfplatta eller dator.

>> Här loggar du in på coronamottagningen

  1. Först får du beskriva dina besvär, sedan kommer du att få svara på några frågor. Det tar bara några minuter.
  2. Därefter får du antingen egenvårdsråd eller chatta med vårdpersonal.
  3. I vårdchatten får du medicinsk bedömning, råd och hjälp av vårdpersonal. Flera besökare tas om hand samtidigt så det kan dröja mellan meddelanden. Om behovet finns så kan personalen starta videosamtal med dig.
  4. Om du behöver en fysisk undersökning eller provtagning hänvisas du vidare.

Vad krävs för att använda tjänsten?

Du behöver ett mobilt BankID, svenskt personnummer och en mobil, surfplatta eller dator med tillgång till internet. Du kan söka vård för dig själv eller för ditt barn från ett år och uppåt.

När kan jag använda tjänsten?

Coronamottagningen kan du använda alla dagar mellan kl 09-15, för att få råd om egenvård. Dessa tider är också chatten bemannad med vårdpersonal som kan svara på frågor och ge medicinsk bedömning.

Coronamottagningen hjälper dig med råd om egenvård i ditt hem samt hur du kommer i kontakt med vården vid behov. Besök prioriteras efter hur allvarliga dina besvär bedöms vara, din köplats kan därför komma att ändras.

Vid livshotande tillstånd, ring 112. 

Vad kan du få hjälp med?

I Region Sörmlands digitala coronamottagning kan du som bor i Sörmland få hjälp om du har symtom som du tror kan bero på coronaviruset.

Coronamottagningen är bara på svenska och har tagits fram för att avlasta 1177 Vårdguiden på telefon.

Till toppen av sidan