Stöd och behandling på nätet

Att få stöd, behandling och utbildning på nätet

Ibland kan du få det stöd, den behandling eller utbildning som du behöver på nätet. Det kan till exempel vara ett behandlingsprogram där det ingår övningar som du gör själv.

Behandlingsprogrammet kan bland annat innebära att du ska läsa texter, svara på frågor, titta på filmklipp eller lyssna på ljudfiler. Det kan också ingå att du ska göra övningar. Det varierar vad som ingår. Du kan göra övningarna hemma eller på någon annan plats där det känns bra.

Hur lång tid det tar att gå igenom ett program varierar och beror på vad det är för typ av stöd, behandling eller utbildning.

Hur går det till?

Det finns olika sätt att gå ett behandlingsprogram på nätet.

Du kan få en inbjudan till ett program av en behandlare. Hen finns då oftast med som stöd och kan ge dig återkoppling och svara på dina frågor.

Du kan också själv påbörja ett program som en region erbjuder. Det kan betyda att du har kontakt med behandlare, men det kan också vara ett självhjälpsprogram. Då är du själv aktiv och följer programmet en viss tid, vanligtvis några månader.

Programmen kan användas enskilt eller som ett komplement till annan behandling.

Många olika typer av program

Det finns många olika typer av program för stöd, behandling och utbildning på nätet. Det skiljer sig åt mellan regionerna vad som erbjuds. Alla mottagningar erbjuder inte den här typen av stöd, behandling eller utbildning.

Hur mycket det kostar varierar mellan regioner.

Läs mer på 1177.se

KBT på nätet

KBT är en form av terapi som kan hjälpa vid exempelvis sömnsvårigheter, depression, stress och ångest. Det går att få KBT på nätet. Då kan du ta del av behandlingen var och när det passar dig.

Att logga in på 1177.se

För att logga in på 1177 behöver du ha ett svenskt personnummer och en e-legitimation, antingen BankID eller Freja+.

Support och tekniska krav för e-tjänsterna

Här kan du läsa mer tekniska krav och hur du gör om du får problem när du är inloggad på 1177.se.

Till toppen av sidan