Kontakta vården på nätet

Videosamtal med vården

Genom ett videosamtal med vården kan du få hjälp med vissa besvär. Vilka besvär du kan få hjälp med varierar mellan mottagningarna. Alla mottagningar erbjuder inte videosamtal.

Sörmland

Videobesök i Sörmland

I Sörmland erbjuder många mottagningar vård via videobesök. Om du är intresserad av att göra dina besök via videosamtal, prata med din vårdkontakt.

Här finner du länkar till alla mottagningars inloggningssidor.

Det här behöver du för att göra ett videobesök i Sörmland:

 • En dator, smartphone eller surfplatta som har kamera och mikrofon.
 • Internetuppkoppling.
 • Giltig e-legitimation, till exempel BankID eller Freja eID Plus.
 • Du som ansluter med mobil eller surfplatta behöver installera appen Digitalt Möte (installeras från Appstore eller Play) för att kunna delta. Denna installation rekommenderas du att göra i förväg för att slippa hantera det i samband med ditt första möte. .
 • Du som ansluter med dator använder din vanliga webbläsare. Tjänsten fungerar i Google Chrome eller Microsoft Edge.
  Du kan inte använda Internet Explorer eller Safari.
 • Du kan också, med fördel om du deltar i gruppmöten, installera datorapplikationen Vidyoconnect. Den laddar du ned här

Så här går det till:

 1. Kontakta din vårdkontakt för att få en bokad tid.
 2. Om du redan har en bokad tid, gå till sidan Ansluta till videobesök i Sörmland och klicka på rätt mottagning.
 3. Du skriver sedan in ditt personnummer och loggar in med e-legitimation, till exempel mobilt BankID eller Freja eID Plus.
 4. Vi träffas i ett säkert videobesök.

Ansluta till videobesök som gäst

Det finns möjlighet att logga in sig till ett videobesök som gäst. En gäst kan till exempel vara en anhörig, en tolk eller en representant från en annan vårdgivare eller myndighet. För att din gäst ska kunna logga in krävs att mottagningen har anmält gästen till ditt besök i förväg. När din gäst ansluter väljer hen att logga in med SMS engångskod. Koden skickas till gästens mobil. Om du behöver ha med någon som gäst vid ditt videobesök, kontakta mottagningen du ska besöka i god tid.

Vad kostar det?

Videobesök till läkare eller psykolog på vårdcentral kostar 100 kr. Videobesök till läkare eller psykolog på sjukhus eller privat regionansluten mottagning kostar 200 kr. Videobesök till övriga yrkeskategorier är avgiftsfritt. Om du uteblir från (inte kopplar upp dig till) ditt inbokade videobesök skickas en faktura på 300 kr, precis som vid ett vanligt vårdbesök.

Om du bjuds in till videobesök som anhörig till en patient som vårdas på sjukhus så är besöket kostnadsfritt.

För att ha ett videosamtal behöver du ha tillgång till en dator, smartphone eller surfplatta med internetuppkoppling. Du behöver även ha en e-legitimation för att kunna logga in och identifiera dig.

Till toppen av sidan