Beställ prover

Klamydiatest via nätet

I de flesta regioner kan du logga in och beställa ett klamydiatest på internet. För att kunna beställa ett test måste du vara folkbokförd i en region som erbjuder klamydiatest via internet. Du kan beställa testet till en annan adress än den du står skriven på.

Välj region högst upp på sidan för att få information om vad som gäller där du bor.

Sörmland

Klamydiatest via internet i Sörmland

Du som är 15 år eller äldre och folkbokförd i Sörmland kan enkelt beställa hem ett gratis klamydiatest via internet.

Beställningen görs via testadighemma.se. Testet skickas i ett omärkt kuvert till den adress som du önskar.

Provtagningen är ett enkelt urinprov för män och ett enkelt prov från vagina för kvinnor, instruktioner och provtagningsutrustning följer i provtagningslåda. Provet ska du sedan skicka i ett förfrankerat och adresserat kuvert till laboratoriet. Ungefär tio dagar efter att du skickat in ditt prov är resultatet klart.

Provsvaret får du genom att logga in med bank-ID på sajten testadighemma.se. Om provsvaret visar klamydiasmitta får du information om vart du vänder dig för att få behandling. Behandlingen är kostnadsfri enligt smittskyddslagen och innebär att du får antibiotika i 7-10 dagar. Det går också bra att testa sig för klamydia på en ungdomsmottagning, hud-, könsmottagning/SESAM eller på en vårdcentral. Hitta mottagningen på under Hitta vård på 1177.se eller på umo.se.

Om du av någon anledning inte får ditt provsvar kan du skicka ett e-postmeddelande till testadighemma@medix.fi.

Till toppen av sidan