VACCINATIONER

Frågor och svar om bokning av vaccination mot influensa och pneumokocker i Sörmland

Innehållet gäller Sörmland

På grund av coronapandemin erbjuder vi endast bokade tider för vaccinering mot influensa och pneumokocker i år och endast för dig som är 65 år eller äldre, eller om du tillhör en riskgrupp. Vi får många frågor om hur bokningen går till. Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna.

Hur bokar jag tid för influensavaccinering?

Du bokar tid för vaccinering genom att logga in på e-tjänsterna här på 1177.se. Om du inte har använt e-tjänster tidigare kan du läsa mer om hur du loggar in här.

Jag är yngre än 65 år och tillhör inte heller någon av riskgrupperna, kan jag boka tid?

Nej, erbjudandet och tidsbokning gäller endast för dig som är 65 år eller äldre eller om du tillhör någon av de riskgrupper som finns här på sidorna:

influensa

pneumokocker

 

Jag har inte fått någon bekräftelse via e-post. Gäller bokningen?

Om du har fått upp en bekräftelsesida när du har bokat så gäller din bokning. Om du vill ha en bekräftelse skickad till dig, behöver du ange din e-postadress i bokningsformuläret.

Varför ser jag bara vårdcentraler i Eskilstuna?

Vårdcentralerna är sorterade efter kommun och börjar med Eskilstuna och slutar med Vingåker. Det betyder att du behöver scrolla ner på sidan tills du kommer till den vårdcentral du vill boka tid på.

Det kommer inte upp några lediga tider på det datum jag väljer i kalendern?

Testa att byta månad. Om det inte kommer upp några tider så kan de ha tagit slut för den vårdcentralen, testa att byt till en annan vårdcentral.

Det går inte att logga in på 1177.se fast jag har bank-id?

Det kan förekomma en del systemstörningar och kan ta extra lång tid att logga in. Prova igen lite senare.

Gäller den bokade tiden även för vaccinering mot pneumokocker?

I nuläget har vi en tillfällig brist på pneumokockvaccin som gör att du inte kan boka tid för vaccinering mot pneumokocker.

  • Du som bokat tid för vaccinering under de närmsta veckorna och enbart vill vaccinera dig mot pneumokocker – avboka din tid.
  • Du som har bokat tid för vaccinering under de närmsta veckorna och vill vaccinera dig mot både pneumokocker och influensa – behåll din tid. Om pneumokockvaccin inte finns tillgängligt när du kommer på din tid blir du kallad till ett senare tillfälle.
  • Vi återkommer med information för dig som enbart vill vaccinera dig mot pneumokocker om när och hur du bokar tid för vaccinering.

Kan jag välja vilken vårdcentral jag vill?

Förutsatt att du tillhör en riskgrupp och bor eller jobbar i Sörmland kan du välja den vårdcentral som passar dig bäst.

Hur bokar jag tid om jag inte har e-legitimation eller tillgång till internet? 

Du som vill vaccinera dig mot influensa och inte har tillgång till internet eller e-legitimation kan ringa till Region Sörmlands kontaktcenter på telefonnummer 0155-24 50 00.

Hur av- och ombokar jag?

Får du luftvägssymtom ska du omboka din tid. Om du enbart vill vaccinera dig mot pneumokocker ska du avboka din tid.

Du som har fått ett bekräftelsemejl klickar på länken ”Ändra avtalad tid”, välj sen ”Ta bort bokning” eller ”Boka om”. Du som har bokat via kontaktcenter på telefon, ringer och av- och ombokar på samma sätt, genom att ringa till telefonnummer 0155-24 50 00

Till toppen av sidan