Aktuellt i Sörmland

Öppet att boka vaccination för personer födda 1951 och tidigare

Innehållet gäller Sörmland

Från 30/3 är det möjligt för personer födda 1951 och tidigare att boka tid för vaccination mot covid-19. Smidigast bokas tid på 1177.se och flest tider finns på våra vaccinationsmottagningar i Nyköping, Eskilstuna och Katrineholm. Redan på skärtorsdagen finns tider att boka.

- Vaccinationsarbetet i Sörmland löper på med det vaccin vi får levererat till oss. Det är möjligt att boka både på vårdcentraler och våra externa vaccinationsmottagningar, men närmsta lediga tider finns just nu enbart på vaccinationsmottagningarna. Alla vaccinsorter vi använder ger ett gott skydd mot att bli allvarligt sjuk i covid-19, säger Magnus Johansson, chef för division medicin och ansvarig för vaccinationsprogrammet i Region Sörmland.

På våra vaccinationsmottagningar i Nyköping, Eskilstuna och Katrineholm används AstraZenecas vaccin. Där finns lediga tider att boka tidigast nu på torsdag, 1/4.

Vaccinationsmottagningarna kommer också användas den 9/4, 10/4, 15/4 och 16/4.

Den 10/4 och 15/4 öppnar vi även vaccinationslokalen i Strängnäs. Även där används AstraZenecas vaccin.

Tider bokas enklast genom att logga in på 1177.se. Du som inte har möjlighet att logga in kan också ringa vår bokningstelefon på 016-10 40 44.

Läs mer om vaccination mot covid-19 här

Till toppen av sidan