AKTUELLT I SÖRMLAND

Ny vårdcentral öppnar i centrala Eskilstuna

Innehållet gäller Sörmland

Nya vårdcentralen Gallerian öppnar den 9 september (OBS! Nytt datum) men redan nu kan du lista dig där som patient. Följ med på en förhandsvisning i lokalerna och läs mer om hur du listar dig på en vårdcentral i Sörmland.

Invånarantalet i Eskilstuna ökar liksom trycket på vårdcentralerna. Region Sörmland startar nu i september en ny vårdcentral som förutom att omhänderta patienter, även satsar på att jobba med utveckling på ett nytt sätt i projektet DialogLab där patienter och personal tillsammans arbetar fram nya lösningar.

Följ med på rundvandring på Vårdcentralen Gallerian!

En annan nyhet är att det kommer att finnas ett hälsotorg på vårdcentralen, där patienter kan få hälsorådgivning utan tidsbokning. Där ska man även kunna mäta sitt blodtryck och göra andra hälsokontroller på egen hand.

Vårdcentralen Gallerian ligger centralt på Kungsgatan 6 i Eskilstuna.

Välja vårdcentral

Du har möjlighet att välja vilken vårdcentral du vill, i Sörmland eller var som helst i landet, genom Hälsoval Sörmland och Patientlagen. Här kan du läsa mer om att välja vårdcentral i Sörmland.

Så här gör du för att lista dig

Som patient på Vårdcentralen Gallerian listas man på ett team, vilket innebär att man som patient har kontakt med ett litet antal personer. Flera olika vårdprofessioner, inklusive läkare, ingår i teamet.

Om du vill lista dig på Vårdcentralen Gallerian innan den 9 september så ställs din listning i kö och registreras sedan vid öppningen. Så här gör du för att ställa dig i listningskö:

  1. Gå till 1177.se/halsoval-sormland och skriv ut en listningsblankett. Det går även att hämta listningsblanketter i Kontaktcenter på Mälarsjukhuset i Eskilstuna.
  2. Skicka den ifyllda blanketten till Vårdcentralen Gallerian, Kungsgatan 6, 63188 Eskilstuna, eller lägg den direkt i brevlådan som finns på Kungsgatan 6.

När vårdcentralen öppnar blir din listning aktiv och du får en bekräftelse med information. Fram till öppningen den 9 september är du fortsatt listad på din tidigare vårdcentral.

Till toppen av sidan