Klamydiatest via nätet

Vill du testa dig för klamydia? Beställ ett test och få svar via nätet. Det är snabbt och gratis.

Sörmland

Klamydiatest via internet i Sörmland

Du som är 15 år eller äldre och folkbokförd i Sörmland kan enkelt beställa hem ett gratis klamydiatest via internet. Beställningen görs via klamydia.se.

Testet skickas i ett omärkt kuvert till den adress som du önskar. Du kan också beställa testet via sms och då skickas testet till den adress du är folkbokförd på.

Provtagningen är ett enkelt urinprov, instruktioner följer med samt remiss och personlig kod. Urinprovet och remiss ska du sedan skicka i ett förfrankerat och adresserat kuvert till laboratoriet. Remissen är ifylld men du måste själv komma ihåg att fylla i provtagningsdatum. Ungefär tio dagar efter att du skickat in ditt prov är resultatet klart.

Provsvaret får du genom att knappa in din personliga kod på sajten klamydia.se.
Om provsvaret visar klamydiasmitta får du information om vart du vänder dig för att få behandling. Behandlingen är gratis och innebär att du får antibiotika i 7-10 dagar. Det går också bra att testa sig för klamydia på en ungdomsmottagning, könsmottagning/mansmottagning eller på en hälsocentral.

Om du av någon anledning inte får ditt provsvar kan du skicka ett e-postmeddelande till info@klamydia.se.

Hur fungerar det där du bor?

Du kan beställa ett klamydiatest via nätet i de flesta landsting och regioner. Välj landsting eller region högst upp på sidan för att få information om vad som gäller där du bor.

Senast uppdaterad:
2018-05-21
Skribent och redaktör:

Jenny Andersson, 1177 Vårdguiden

Illustratör:

Cecilia Birgersson Nordling


Sörmland
Tillägg uppdaterade:
2015-06-26