Vården i Skåne

Akutmottagningar i Skåne

Innehållet gäller Skåne

När du blir sjuk får du oftast bäst hjälp genom att först kontakta vårdcentralen eller ringa telefonnumret 1177 för sjukvårdsrådgivning. För allvarliga olycksfall eller om du blivit allvarligt akut sjuk ringer du 112 eller tar dig till närmaste akutmottagning.

Kontakta först din vårdcentral eller ring 1177 för sjukvårdsrådgivning om du blir sjuk. För allvarliga olycksfall eller om du blivit akut sjuk, ring 112 eller ta dig till närmaste akutmottagning.

Tänk på att inte smitta andra

Misstänker du att du har mässling eller vattkoppor, symtom på influensa eller kan du ha smittats med vinterkräksjuka? Då ska du inte gå in på akutmottagningen om du söker vård.

Utanför entrén finns istället information om att antingen ringa ett telefonnummer eller att ringa på en ringklocka - så hjälper personalen dig vidare utan att du behöver gå in i väntrummet på mottagningen.

Viktigt att tänka på

En del akutmottagningar i Skåne är specialiserade på barn eller psykiska besvär. Det kan vara bra att känna till så att du kommer till rätt plats direkt. Tänk på att om du inte är allvarligt sjuk kan väntan bli mycket lång eftersom patienterna med störst behov får hjälp först.

Akutmottagningar för barn

Vissa akutmottagningar i Skåne är specialiserade för vård av barn och unga som ännu inte har fyllt 18 år, och har blivit akut sjuka eller råkat ut för en allvarlig olycka eller skada.

Akutmottagningar för barn: 

Akutmottagningar för psykiatri

Behöver du få akut psykiatrisk specialistvård och är 18 år eller äldre? Då kan vända dig till en akutmottagning som är specialiserad för vuxenpsykatri: 

Till toppen av sidan