TANDHÄLSA

Förändringar för tandvård i Skåne – covid-19

Innehållet gäller Skåne

På grund av covid-19 är vissa delar av tandvården i Skåne tillfälligt förändrad. Tandvård som kan vänta skjuts upp i vissa fall. Däremot finns det möjlighet att boka tid för akut tandvård. Det gäller för både dig som är frisk eller har misstänkt covid-19.

Folktandvården Skåne

Under coronapandemin kan Folktandvården Skåne endast ta hand om de som är i behov av akut tandvård. Därför har alla inbokade behandlingar och undersökningar bokats om. Det gäller bokade tider från 19 mars fram till sommaren.

Under sommarmånaderna ska Folktandvården trappa upp arbetet med målet att återgå till sin vanliga verksamhet när det är möjligt, men tar i första hand akuta besök. 

Folktandvården Skåne kontaktar dig för ombokning om du har en bokad tid. Du behöver inte höra av dig till Folktandvården Skåne för att få boka om tiden.

Privata tandvårdsenheter

Folktandvårdens beslut påverkar inte privata tandvårdsenheter. Du kan kontakta en önskad privat tandvårdsenhet för att få mer information om tillgängligheten just nu.

Akut tandvård i Skåne

Om du exempelvis har tandvärk, skadat eller slagit ut en tand eller har andra akuta besvär i munnen kan du boka en akut tid för tandvård. Folktandvården har nio tandvårdsenheter i Skåne som erbjuder akut tandvård för dig som är frisk och har behov av tandvård som inte kan vänta.

Du måste boka ett besök för akut tandvård. Du bokar genom att ringa Folktandvården Skånes kundservice på telefonnummer 0771-55 88 00. Även privata tandvårdsenheter erbjuder akut tandvård.

Kontakta en tandvårdsenhet för mer information

Mer information på Folktandvården Skånes webbplats

Akut tandvård för dig med misstänkt eller konstaterad covid-19

Du som har misstänkt eller konstaterad covid-19 kan få akut tandvård. Det finns två alternativ:

  • I Malmö finns en tandvårdsenhet som är anpassad och utrustad för att ta emot patienter med covid-19. För att boka en tid ring telefonnummer 0771-55 88 00.
  • För dig som inte kan besöka en tandvårdsenhet finns möjlighet till mobil tandvård. Det innebär att du får tandvård hemma. Ring telefonnummer 1177 för att få vidare hänvisning. Du betalar inget extra för mobil tandvård.
Till toppen av sidan