GRAVIDITETSENKÄT

Gravid eller nybliven mamma? Gör din röst hörd!

Innehållet gäller Skåne

För att du ska känna dig trygg hela vägen – under graviditet, förlossning och eftervård, arbetar mödrahälsovården och förlossningsvården i Sverige med utveckling och förbättring.

Graviditetsenkäten testas i Skåne och Halland under perioden januari – mars 2019. Därefter kommer alla gravida och nyblivna mammor i hela Sverige ha möjlighet att delta. Den innehåller frågor om dina erfarenheter av vården men också om din hälsa.

Enkäten skickas ut till dig som:

  • är i graviditetsvecka 25
  • födde barn för åtta veckor sedan
  • födde barn för ett år sedan.

Så här gör du för att delta

Enkäten skickas ut via 1177 Vårdguidens e-tjänster. För att du ska nås av den måste du ha loggat in på 1177.se och aktiverat avisering. Det gör du genom att välja "Inställningar " längst upp och välja avisering via sms och/eller e-post.

Dina uppgifter skyddas

Det är frivilligt att delta i undersökningen och inga resultat kommer att kunna kopplas till dig personligen. Det samlade resultatet kommer att användas som underlag för förbättringar i verksamheterna.

Observera att enkäten endast är ett sätt att ta del av dina erfarenheter och upplevelser för att kunna utveckla och förbättra vården. Har du besvär eller är i behov av stöd under din graviditet eller efter din förlossning? Kontakta din barnmorska eller vårdmottagning direkt.

För dig som vill läsa mer om Graviditetsenkäten:

Nationell patientenkät - Graviditetsenkäten

Till toppen av sidan