AKTUELLT I SKÅNE

Sök psykiatrisk vård i Skåne

Innehållet gäller Skåne

Vid årsskiftet stängdes den nationella Hjälplinjen som erbjudit samtalsstöd via telefon till personer i kris och till deras anhöriga. Du som behöver stöd i Skåne kan istället vända dig till vårdcentral, ungdomsmottagning eller till psykiatrin i Skåne.

Hjälplinjen har tagit emot 14 000 samtal per år från alla delar av Sverige. Nu när den nationella hjälplinjen stängs kan du istället vända dig till den vård som finns där du befinner dig. Du kan också kontakta någon annan av de organisationer eller föreningar som erbjuder liknande stöd.

Stöd och hjälp i Skåne

Kontakta din vårdcentral om du är vuxen och har lättare psykiska problem, exempelvis sömnsvårigheter, lindrigare ångest, lättare depressioner eller sorgereaktioner, för att få hjälp. Läkaren på vårdcentralen kan remittera dig vidare till specialistpsykiatrin om det behövs.

Har du däremot allvarligare psykiska problem som depression, kraftig ångest och oro, tvångstankar eller psykotiska upplevelser kontaktar du vuxenpsykiatrin.

Barn och unga

Har du ett litet barn som behöver stöd kan du i första hand vända dig till bvc vid lättare psykisk ohälsa. Där finns tillgång till barnhälsovårdspsykolog som kan remittera vidare när det behövs. Annars kontaktar du En väg in för rådgivning och för att avgöra vilket stöd ni behöver i nästa steg. Äldre barn och unga ska också vända sig till En väg in i första hand.

Du kan ringa 1177 för att få råd om vart du kan vända dig.

Mer på 1177.se

Sök psykiatrisk vård i Skåne 

Råd och stöd på chatt och telefon 

En väg in

Till toppen av sidan