AKTUELLT I SKÅNE

Nu kan du boka tid för antikroppstest gällande covid-19

Innehållet gäller Skåne

Region Skåne erbjuder nu antikroppstester som gäller covid-19. Du kan boka ett antikroppstest för att ta reda på om du tidigare har varit sjuk i covid-19 och har utvecklat antikroppar.

Provtagningen sätter igång på måndag, den 10 augusti. Region Skåne har upphandlat provtagning från sex olika leverantörer som ansvarar för provtagning, analys och provsvar.

Här finns mer information om hur du bokar en tid för antikroppstest i Skåne:

Antikroppstest för dig som har varit sjuk tidigare

Så går provtagningen till

Du behöver boka tid för provtagning av antikroppstest. Testet kostar 200 kronor och avgiften omfattas inte av högkostnadsskyddet.

Provtagning sker genom ett blodprov i armen. Antikroppstest visar om du tidigare har varit sjuk i covid-19 och har utvecklat antikroppar mot sjukdomen. Antikroppar ger ett visst skydd mot covid-19, men just nu vet man inte hur länge man är immun mot sjukdomen.

Vem kan ta ett antikroppstest?

Du kan ta ett antikroppstest om det här stämmer in på dig:

  • Du är frisk sedan minst 14 dagar och har tidigare i år haft symtom som kan stämma med Covid-19.
  • Du är folkbokförd i Skåne.
  • Du är 18 år eller äldre.

Testkapacitet byggs ut

Inledningsvis sker provtagningen på åtta orter i Skåne: Malmö, Lund, Landskrona, Trelleborg, Helsingborg, Klippan, Kristianstad och Ystad.

Det kan uppstå brist på lediga tider för provtagning. Kapaciteten kommer att byggas upp under de närmaste veckorna, med fler bokningsbara tider på fler orter i Skåne. 

Till toppen av sidan