Aktuellt i Skåne

Gratis covid-19-tester för pendlare till Danmark upphör

Innehållet gäller Skåne

Från den 1 september kan du som pendlar till Danmark inte längre testa dig gratis för covid-19 i Skåne. Du som är vaccinerad med två doser vaccin kan istället använda EU:s covidbevis. I annat fall kan du behöva kontakta en privat vårdgivare för att få ett reseintyg mot en avgift.

De flesta över 18 år i Skåne har nu vaccinerat sig med två doser vaccin mot covid-19. Därför behöver inte lika många som pendlar till Danmark testa sig längre. Region Skåne kommer därför inte längre erbjuda gratis tester för dig som pendlar till arbete eller studier i Danmark. Det gäller även dig som har gemensam vårdnad om barn som har vårdnadshavare i Danmark.

Gör så här om du ska pendla till Danmark

Du som är vaccinerad med två doser vaccin mot covid-19 kan använda EU:s covidbevis när du pendlar till Danmark. Det måste ha gått minst två veckor sedan du fick din andra dos för att ditt covidbevis ska vara giltigt.

Du som inte är vaccinerad eller som bara fått en dos vaccin, kan kontakta en privat vårdgivare i Skåne för att få ett reseintyg. Då får du betala en avgift.

Du kan sedan testa dig gratis i Danmark för att förnya ditt reseintyg, om du har ett danskt CPR-nummer.

Till toppen av sidan