Om vaccin mot covid-19

Jag är student i Östergötland och har ännu inte fått erbjudande om vaccination och kommer vistas på annan ort i sommar. Vad gäller för mig?

Innehållet gäller Östergötland

Fråga

Jag är student i Östergötland och har ännu inte fått erbjudande om vaccination och kommer vistas på annan ort i sommar. Vad gäller för mig?

Svar

Blir du erbjuden en första dos vaccin på den orten kan du tacka ja. Planera för ett intervall på fyra veckor mellan dos ett och två.

Så bokar du tid för dos 2 i Östergötland om du fått dos 1 i en annan region eller utomlands och har ett svenskt personnummer:

Du som har fått din första dos i en annan region eller utomlands kan boka tid för dos 2 via vårt digitala bokningssystem. Vid besöket behöver du kunna visa upp ditt vaccinationsbevis som du hämtar på webbplatsen covidbevis.se.

Annan god dokumentation är till exempel:

  • Utskrift från din journal via 1177.se
  • Digital information från din journal via 1177-appen
  • Journalkopia från vårdgivare. Du har rätt att begära ut journalkopia på den vård du fått om den inte visas i din journal på 1177 och vanligtvis är det gratis. Kontakta det ställe som vaccinerade dig för detta.

Om du behöver hjälp att boka
Ring den centrala telefonbokningen på 010-1059000 och välj knappval 2.

Om du saknar ett svenskt personnummer och inte har sökt vård i Region Östergötland tidigare:

  • Ring närmaste vårdcentral i Östergötland eller den centrala telefonbokningen på 010-105 90 00. Du kan också komma på drop in på våra vaccinationscentraler och de vårdcentraler som erbjuder det.
  • Du behöver informera vilket vaccin du fått, när och var. Du behöver också ha någon slags dokumentation på det som du kan visa upp vid vaccinationstillfället. 
Till toppen av sidan