SAMLAD INFORMATION OM CORONAVIRUSET I ÖSTERGÖTLAND

För dig som är gravid eller nyss fått barn

Innehållet gäller Östergötland

Är du gravid eller nyss fött barn? Nu finns filmade föreläsningar, som beskriver det du behöver veta om förlossningsvården och barnhälsovården i Östergötland. Du kan också delta i en studie om hur det är att vänta och föda barn under covid-19.

bebis och mamma

Speciella regler gäller under covid-19

Förlossningsavdelningarna har begränsat besöken. För att veta vad som gäller dit du ska kan du läsa direkt på avdelningens kontaktkort.

Förlossningsavdelningen Vrinnevisjukhuset Norrköping

Förlossningavdelningen US Linköping

Alla storföreläsningar är inställda för att minska smittorisken. Därför finns nu filmer som beskriver förlossningsvården i Östergötland, samt filmade föreläsningar om vilket stöd Region Östergötland erbjuder dig som väntar och nyss fått barn här.

Att vänta och föda barn i Östergötland

 

Enkät om hur du upplever att vänta och föda barn under covid-19

Region Östergötland är med i en svensk nationell studie där vi undersöker hur covid-19 påverkar graviditet, förlossning och det nyfödda barnet. Vi vill även studera din upplevelse av att bli förälder under covid-19-pandemin.

Vilka kan delta?

Vi söker både dig som är frisk och dig som har fått diagnos covid-19 under graviditeten, samt dig som är partner till en gravid kvinna. Mer information om vad studien innebär och hur du kan delta i den hittar du på: Copestudien

Du kan också mejla direkt till:

Universitetssjukhuset, Linköping

Vrinnevisjukhuset, Norrköping

Till toppen av sidan