SÅ LOGGAR DU IN PÅ 1177.SE

Så loggar du in på 1177.se

För att logga in på 1177.se behöver du ha ett svenskt personnummer och en e-legitimation, antingen BankID eller Freja eID.

Att logga in med e-legitimation

Östergötland

Sök upp mottagningen och logga in

Du kan börja med att söka upp den aktuella mottagningen. På mottagningens sida hittar du e-tjänsterna. När du klickar på den e-tjänst du vill använda kommer du till inloggningen.

Med hjälp av en elektronisk legitimation kan du logga in och legitimera dig i olika appar och på olika webbplatser, till exempel på 1177.se.

Logga in med BankID

Du kan installera BankID på en mobil, surfplatta eller dator. BankID för mobiler och surfplattor kallas för Mobilt BankID.

Du skaffar BankID hos en bank. Bankerna har olika krav på din ålder men om du är under 18 år måste du ha tillstånd av vårdnadshavare. Läs mer på din banks webbplats vad som gäller för dig.

Läs om hur du beställer och kommer igång med BankID

Logga in med Freja eID

Freja eID är en gratis, svensk e-legitimation. 

För att skaffa Freja eID behöver du ha en smart mobil, en fysisk legitimation och ett e-postkonto.

Läs om hur du skaffar Freja eID.

Logga in med en utländsk e-legitimation

Det går i dagsläget inte att logga in med utländsk e-legitimation i e-tjänsterna.

Logga in med skyddade personuppgifter

Du kan logga in i 1177 med e-legitimation om du har skyddade personuppgifter.

Du kan inte agera ombud och utföra ärenden åt ett barn du är vårdnadshavare för om du eller barnet har skyddad identitet.

Kan barn logga in på 1177.se?

Vårdnadshavare kan logga in och göra barnets vårdärenden med sin egen inloggning tills barnet har fyllt 13 år. Här kan du läsa mer om hur du gör ditt barns vårdärenden via nätet.

När ett barn har fyllt 13 år behöver hen ha en egen inloggning. Då kan vårdnadshavaren inte längre hantera eller ta del av ärenden via sin egen inloggning.

Barn över 13 år ska logga in själva

Du som är barn och över 13 år kan logga in med e-legitimation. Det finns tekniska krav för e-tjänsterna som bland annat handlar om vilka typer av e-legitimationer som fungerar att logga in med. E-tjänsterna stöder till exempel inte inloggning med Mobilt SäkerhetsID, en e-legitimation som riktar sig till unga. Här kan du läsa mer om de tekniska krav som gäller för att logga in på 1177.se.

Reservnummer och samordningsnummer

Du som har reservnummer eller samordningsnummer kan inte logga in på 1177.se.

Stäng webbläsaren när du har loggat ut

Din webbläsare kan tillfälligt lagra information om din e-legitimation. Det är därför viktigt att du stänger ner alla öppna fönster i webbläsaren när du har loggat ut från 1177.se om någon annan har tillgång till datorn.

Till toppen av sidan