Vårdcentralen Mirum, Norrköping

Lidaleden 12, Norrköping

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer:

011-496 11 00

Öppet idag

Stängt

  Telefontid idag

  Stängt

   Fler tider och telefonnummer

   Telefontider

   • Mån-Fre07:00 - 16:00

   Öppettider:

   • Mån-Fre08:00 - 17:00
   Besöksadress:
   Lidaleden 12, Norrköping
   Län, kommun:
   Östergötlands län, Norrköping
   Postadress:
   Vårdcentralen Mirum, Lidaleden 12, 603 59 Norrköping
   Webbplats:
   http://mirumvc.se/

   Vägbeskrivning

   Hitta hit:

   Du hittar oss i Mirum Galleria på våning 2.

   Publicerad: 2020-07-10

   Från 24 augusti kan personer i vissa riskgrupper ansöka om tillfällig ersättning hos Försäkringskassan. För detta krävs ett läkarintyg. Du som behöver ett sådant intyg kan läsa mer här: Intyg och ersättning för riskgrupp covid-19

   Publicerad: 2020-06-11

   Du med förkylningssymtom som hosta, halsont, snuva eller feber ska stanna hemma för att inte smitta andra. Har du ett bokat besök sedan tidigare och får förkylning, influensasymptom eller feber, ska du boka om tiden. Ring vårdcentralen för bedömning.

   För att du som patient ska känna dig trygg under ditt besök har vi en separat ingång för patienter med luftvägssymtom och/eller feber. Vi meddelar dig inför ditt bokade besök vart du ska gå.

   Samlad information om covid-19 i Östergötland

   Publicerad: 2020-04-08

   På grund av rådande situation med covid-19 är Lättakuten stängd tills vidare. Ring vår telefonrådgivning på telefonnummer 011-496 11 00 för att rådfråga sjuksköterskan. 

   • På Astma/KOL-mottagningen får du hjälp med utredning och behandling av astma och KOL.

    Vi erbjuder även Rökavvänjningsstöd som genomförs individuellt eller i grupp.

   • Barnavårdscentralen (BVC) har vi ansvar för hälsoundersökningar av barn i åldern 0-6 år, exempelvis längd- och viktutveckling samt den mentala och motoriska utvecklingen. Vi ger dessutom råd om det mesta som rör barn och att ha barn. Vi vaccinerar även enligt det allmänna vaccinationsprogrammet för barn. I det ingår exempelvis vaccination mot mässlingen, påssjuka och röda hund. Efter sista besöket på BVC, när barnet är 5 år, tar skolans elevhälsa över ansvaret för barnets hälsovård.
    Alla besök hos oss är kostnadsfria, men från 1 januari år 2019 skickas en faktura hem för uteblivna besök inom BHV.

    Vi som arbetar på BVC är specialistutbildade barnsjuksköterskor eller distriktssköterskor. Vi samarbetar med läkare som ni träffar i samband med ert barns hälsokontroller.

    Vi erbjuder alla nyblivna föräldrar hembesök som första kontakt när ni kommit hem med ert nyfödda barn. Hembesök erbjuds även till alla 8 månaders barn enligt barnhälsovårdsprogrammet.

    På BVC följer vi barnens hälsa och utveckling tillsammans med er föräldrar från nyföddhetsperioden hela vägen till skolstart. Till oss kan ni vända er för att samtala om funderingar eller dela med er om glädjeämnen som ni upplever med ert barn.

    Vi arbetar enligt barnhälsovårdens basprogram och erbjuder råd och stöd i ert föräldraskap. Vi samarbetar också med barnkliniken, barnhälsovårdspsykologer, logopeder, socialtjänsten, förskolor, hörselvården, ögonkliniken, öppna förskolan Myran i Navestad m.fl. Till oss kan ni också vända er när ni har frågor kring t.ex. amning/uppfödning, sömn, rådgivning vid sjukdom mm.

    Vi har ett eget telefonnummer dit du kan ringa, telefonnumret är 011-4961108 och telefontiden är måndag till fredag mellan klockan 10.00 till 10.30. 

   • Inom en snar framtid så kommer du att kunna mäta ditt eget blodtryck i vårt Hälsorum. Där kan du ska du också kunna mäta och väga dig. 

   • Diabetesmottagningen är till för personer med kost-, tablett- och insulinbehandlad diabetes typ 2, personer med förhöjt blodsocker samt förstadium till diabetes.
    Mottagningen arbetar utefter de nationella riktlinjerna för diabetes samt Region Östergötlands vårdprogram.
    Förutom regelbundna kontroller ges stöttning och råd kring kost- och motion, behandling av sjukdomen samt övrig rådgivning. Vi arbetar i team tillsammans med läkare, dietist, fotvårdsterapeut samt kurator.

   • Människor med diabetes, blodfettsrubbningar, övervikt med mera behöver tänka extra noga på vad de äter. En dietist är utbildad inom detta område och ger den information man behöver för att äta rätt och riktigt. Kontakt förmedlas via vårdcentralens doktorer, diabetessköterska, BVC-sköterska eller via vår telefonrådgivning. 

   • Våra distriktssköterskor arbetar med mottagningsbesök. För rådgivning och tidsbokning ring numret ovan.

   • Vi ger råd till patienter med urinläckage och ger information om inkontinenshjälpmedel. Vi tar bara emot tidsbokade besök. Du når oss på 011-496 11 00.

   • Här arbetar distriktsläkare, som är specialister i allmänmedicin. Hit kan du vända dig för besök, kontroller, sjukintyg, rådgivning och mycket mer.

   • Lättakuten är temporärt stängd!
    Med anledning av rådande coronavirus och dess ökade smittspridning är Lättakuten temporärt stängd tills vidare. 
    Vi hänvisar istället till tidsbokning via telefon. Vänligen ring oss på 011-4961100 för att prata med en sjuksköterska och boka tid.

   • Kontakta oss om du är diabetiker. Vi gör då en medicinsk bedömning av dina fötter och du kan också få råd och tips om hur du kan gå vidare med dina problem. Fotvård för diabetiker sker efter ordination från läkare eller diabetessjuksköterska.

    Fotvårdsterapeut är Susanne Steen. Mottagning efter överenskommelse.

   • Till provtagningen, eller labbet, kommer du för att ta de prover som din läkare eller sjuksköterska har beställt. Vi tar även emot eventuella prover som du tagit hemma, exempelvis urin- och avföringsprover.

    Vissa analyser görs på plats medan andra skickas till ett större laboratorium. Beroende på var analysen görs och vilken typ av prov som tagits kan det ta olika lång tid innan provsvaret når din vårdkontakt.

    Öppettider:

    • måndag till fredag kl. 08.00-11.30

    Anmäl dig i receptionen. Välkommen!

     

   • Hos oss kan du få hjälp med lättare till måttliga:
    Depressioner, ångest, fobier, kriser, stressproblematik, sömnproblem och psykosociala problem. Hör av dig till vår telefonrådgivning för bokning. 

   • På sjuksköterskemottagningen får du hjälp med besvär som du inte behöver besöka läkare för. Våra erfarna undersköterskor, sjuksköterskor och distriktssköterskor hjälper till med exempelvis:

    • Blodtryckskontroller
    • Borttagning av stygn
    • Hjälpmedelsförskrivning
    • Kostrådgivning
    • Att få vissa recept utskrivna
    • Rådgivning
    • Såromläggning
    • Injektioner
    • Rehabkoordinator 
   • Mellan vecka 25-34 är webbokningen för vaccinationsmottagningen stängd. Vid frågor kring vaccination och tidsbokning för vaccination under den här perioden hänvisar vi till vår telefonrådgivning 011-4961100.

     

   Vårdcentralen Mirum är en privat vårdcentral som har avtal med Region Östergötland. Vårt upptagningsområde är hela Östergötland, så oavsett var du bor kan du lista dig hos oss.

   Driftsform

   Driftsform: Privat