Hudkliniken

Universitetssjukhuset, Norra Entren, Linköping

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer

010-103 00 00

Fler tider och telefonnummer

Besöksadress:
Universitetssjukhuset, Norra Entren, Linköping
Län, kommun:
Östergötlands län, Linköping
Postadress:
Universitetssjukhuset, 581 85 Linköping

Hudkliniken är en länsklinik som fungerar som remissinstans för Primärvården och andra vårdgivare. Vi bedriver även konsultverksamhet mot andra kliniker på Universitetssjukhuset i Linköping och Vrinnevisjukhuset i Norrköping.

Driftsform

Driftsform: Region

Information till patienter

Kom 15 minuter innan utsatt tid. Anmäl dig i receptionen eller självbetjäningen i södra eller norra entrén innan du går till mottagningen.

Remisskrav

Ja, förutom till STD-mottagningen

Publicerad: 2021-05-10

Vi rekommenderar att man i första hand håller sig uppdaterad samt följer råden på 1177.se och bevakar informationen från Folkhälsomyndigheten
https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/fragor-och-svar/
Om du trots denna information själv väljer att göra uppehåll i din behandling vill vi be dig att kontakta oss via 1177 i första hand.
Har du allmänna frågor om sjukdomen kan du ringa telefonnummer 113 13.

Välkommen till hudkliniken i Östergötland.

För att få en tid till hudkliniken behövs en remiss från din vårdcentral eller annan behandlande läkare. Vi har endast tidsbokad mottagning.

Till STD-mottagningen, för undersökning av sexuellt överförd sjukdom, behövs ingen remiss. Tid kan bokas via internet alternativt via vår tidbokning, se kontaktuppgifter för respektive sjukhus nedan.

 • Här får våra patienter ljusbehandling, smörjbehandlingar, omläggningar och medicinska bad.

  Länk till Behandlingsavdelningen US.

  Länk till Behandlingsavdelningen ViN.

 • Länk till hudmottagningen US
  Länk till hudmottagningen ViN

  Kontakt
  Telefon: Hudmottagningen US 010-105 97 90
  Telefon: Hudmottagningen ViN 010-105 93 80

  Först till vårdcentralen
  Läkaren på vårdcentralen gör en primär bedömning av hudproblematiken och sätter vid behov också in behandling. Om det krävs ytterligare utredning och behandling skickas en remiss till specialistläkare på hudmottagningen. Remissen bedöms av hudläkare och delas in i olika mottagningar efter remissens frågeställning. Remissbekräftelse skickas till privat vårdgivare och patienten.

  På hudmottagningen bedömer och behandlar vi patienter med hudsjukdomar och hudproblem.

  På hudtumörmottagningen arbetar ett team för patienter med misstänkt hudförändring. I teamet finns kontaktsjuksköterska, hudläkare och kirurg. Hudtumörmottagningen har endast tidsbeställd mottagning.

  Besöket på hudtumörmottagningen
  På hudtumörmottagningen görs en utökad bedömning och vid behov direkt behandling av hudförändringen. Hudförändringar kan exempelvis behandlas med fryskirurgi, så kallad kryobehandling, hudskrap/curretage eller opereras bort. Vissa hudförändringar kan också behandlas med en salva. Om det blir aktuellt med operation strävar vi efter att erbjuda detta vid första besöket.

   

 • Mottagningen för sexuellt överförbara sjukdomar är öppen för alla som har utsatt sig för risk att få en sexuellt överförd infektion.

  Länk till STD-mottagningen US.

  Länk till STD-mottagningen ViN.

  Länk till STD-mottagning LIM.

Till toppen av sidan