Helsa Vårdcentral Spiran, Norrköping

Helsa VC Spiran, Drottninggatan 56, Norrköping

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer

011-415 25 00

Öppet idag

 • 08:00 - 17:00

Telefontid idag

 • 06:40 - 15:40

Fler tider och telefonnummer

Telefontider

 • Mån - Fre06:40 - 15:40

Öppettider

 • Mån - Fre08:00 - 17:00
Besöksadress:
Helsa VC Spiran, Drottninggatan 56, Norrköping
Län, kommun:
Östergötlands län, Norrköping
Postadress:
Helsa Vårdcentral Spiran, Drottninggatan 56, 602 32 Norrköping.
Webbplats:
http://www.helsa.se

För mer information vänligen besök Helsas hemsida www.helsa.se.

Driftsform

Driftsform: Privat

Information till patienter

När vårdcentralen är stängd kan du söka efter råd om sjukdomar och symtom här på 1177.se. Hittar du inget svar kan du ringa 1177. Sjuksköterskorna på 1177 ger dig allmänna medicinska råd, gör en medicinsk bedömning och lotsar dig vidare om du behöver besöka jourcentral eller akutmottagning. Du kan inte boka eller avboka tid på vårdcentralen via telefonnumret 1177.

Remisskrav

Nej

Publicerad: 2021-01-07

Från den 11 januari 2021 kan du boka tid för nybesök hos kurator/psykolog. För att boka en tid använd dig av vår e-tjänst "Boka tid direkt" här på webbplatsen.

Publicerad: 2020-12-10

I nuläget har vi brist på pneumokockvaccin vilket gör att du inte kan boka tid för det på vårdcentralen.

Pneumokockvaccination är inte säsongsbunden på samma sätt som influensavaccinationen utan kan tas när som helst under året. Vi kommer att få påfyllning av vaccinet i omgångar från januari och framåt under våren och ber dig därför att vänta till dess.

Vaccinationen är endast för dig som tillhör en riskgrupp. Läs mer här.

Publicerad: 2020-07-10

Från 24 augusti kan personer i vissa riskgrupper ansöka om tillfällig ersättning hos Försäkringskassan. För detta krävs ett läkarintyg. Du som behöver ett sådant intyg kan läsa mer här: Intyg och ersättning för riskgrupp covid-19

Publicerad: 2020-06-11

Du med förkylningssymtom som hosta, halsont, snuva eller feber ska stanna hemma för att inte smitta andra. Har du ett bokat besök sedan tidigare och får förkylning, influensasymptom eller feber, ska du boka om tiden. Ring vårdcentralen för bedömning.

För att du som patient ska känna dig trygg under ditt besök har vi en separat ingång för patienter med luftvägssymtom och/eller feber. Vi meddelar dig inför ditt bokade besök vart du ska gå.

Samlad information om covid-19 i Östergötland

Vårt kundlöfte. Det är inte tanken som räknas - det är handlingen.

Vi jobbar professionellt och engagerat för Din hälsa. Hos oss känner Du Dig sedd, stärkt och trygg.

När vårdcentralen är stängd, ring 1177. Sjuksköterskan bedömer ditt behov av vård, ger dig råd och vägleder till rätt vårdmottagning när så behövs.

 • 011-415 25 00 för rådgivning med sjuksköterska.

   

 • På barnavårdscentralen, BVC, står barnet och familjen alltid i fokus. Vårt mål är att främja barnets hälsa, trygghet och utveckling. Som nybliven föräldrer har man många frågor och funderingar. Hos oss får Du råd och stöd i Ert föräldraskap.

 • Besöket till blodtrycksmottagningen är alltid på ordination av läkare. Du får kallelse hem. Du får en manchett påkopplad under 24 timmar. Manchetten hämtas ena dagen och lämnas åter dagen efter.

   

 • Telefonnummer till röstbrevlåda: 011-415 25 93

   

  Diabetessköterska:

  Therese Lindholm

 • Dietisten hjälper dig med kostbehandling, till exempel vid diabetes, mag-tarmbesvär, blodfettsrubbning, intoleranser, ofrivillig viktnedgång eller livsstilsrelaterade sjukdomar såsom fetma, typ 2-diabetes samt hjärt- och kärlsjukdomar.

  Endast tidsbokade besök.

 • 011-415 25 00 för rådgivning med sjuksköterska.

 • Drop in akuta besvär temporärt stängd!

  Med anledning av rådande coronavirus och dess ökade smittspridning är drop in-mottagningen för akuta besvär temporärt stängd fr.o.m. onsdag 11 mars.

  Vi hänvisar istället till tidsbokning via telefon. Vänligen ring oss på 011-415 25 00 för att prata med en sjuksköterska och boka tid.

 • Mottagningen erbjuder information om inkontinenshjälpmedel samt rådgivning för patienter med urinläckage, även utredning och remiss inför eventuell operation.

  För kontakt ring telefonrådgivningen på 011-415 25 00

 • Våra läkare är alltid mycket angelägna om att ta hand om dig på bästa sätt.

  Så här går det till.

  Läkarna utreder och behandlar både svårare, kroniska sjukdomar och enklare, tillfälliga åkommor och besvär. Gammal som ung, svenskspråkig eller inte, hos oss strävar vi efter att ge alla samma professionella vård.

  Rådgivning/Tidbokning

  Vår drop in Bedömningsmottagning är nu nedlagd.

  Du är välkommen att ringa våra sjuksköterskor på telefon 011-415 25 00 för rådgivning, bedömning samt tidbokning.

  Våra övriga drop in-mottagningar för Akuta besvär samt Psykolog/Kurator är tillfälligt stängda med anledning av rådande coronavirus och dess ökade smittspridning.

 • Du som har diabetes kan genom remiss får komma till vår fotvårdsspecialist.

  Så går fotsjukvård till

  Vi erbjuder fotsjukvård för dig med remiss från distriktsläkare eller diabetessköterska på vårdcentralen. Du får hos oss information och rådgivning. Vi gör ett fotstatus där vi kontrollerar känsel och cirkulation och efter bedömning av fotens status ger vi lämplig fotvård.

 • Boka din tid för provtagning via 1177.se.
  *  Inlogg till 1177 Vårdguidens e-tjänster krävs och att man är listad på vår vårdcentral. Följ instruktionerna.
  *  Du kan även ringa 011-415 25 00, tillval 4 (Provtagning), för tidsbokning.

  OBS!  För tidsbokning av barn under 10 år ring 011-415 25 00, tillval 4 (Provtagning) då det kan behövas längre tid och ges information om bedövningsplåster.

  Öppettider:

  Må- Tors 08.00 - 12.00.

  Fre 08.00 - 11.00.

  Bokade tider för provtagning gäller för sådana prover som läkare eller sjuksköterska beställt sedan tidigare. Det kan handla om kontrollprover efter tidigare besök eller prover som av olika anledningar inte kunde tas vid ditt besök hos oss.

 • Hos oss kan du träffa en psykolog eller kurator om du känner nedstämdhet, oro, ångest, stress eller har sömnproblem.

  I ett första bedömningssamtal erbjuder vi:

  • 45 minuter samtal
  • Fokus på att ringa in dina besvär
  • Bedömning av vilka förändringar och verktyg som kan hjälpa dig ur problemen
  • Planering för nästa steg

   

  Boka en tid för nybesök hos kurator/psykolog för nybesök via 1177 Vårdguidens e-tjänster

  • Välj "Besök kurator/psykolog" alternativt "Videosamtal med kurator/psykolog". Lediga tider är bokningsbara 24 timmar i förväg.
  • Vid bokning av videosamtal kommer du att cirka 10 minuter före videobesöket få ett SMS med en länk för att ansluta dig till videomötet.

  De bokningsbara tiderna är endast avsedda för nybesök. Om du har en pågående kurators- eller psykologkontakt på vårdcentralen och vill omboka eller boka återbesök vänligen hör av dig till vårdcentralen.

  Om du har behov av tolk eller ej har möjlighet att boka via nätet var vänlig hör av dig till vårdcentralen för inbokning av tid.

   

  Vi erbjuder även digitala vårdmöten.

 • 011-415 25 00 för rådgivning med sjuksköterska.

 • Behöver du hjälp av en sjuksköterska. Här får du den hjälp du behöver.

  Hos oss får du en god omvårdnad och stöd för din hälsa i livets alla skeden.

  Sjuksköterskan kan hjälpa dig med en mängd olika saker:

  kontrollerar ditt blodtryck, tar bort stygn, lägger om sår, ger ordinerade injektioner. Piccline och CVK-vård. Öronspolningar.

  Det krävs tidsbokning

  Vaccinationsmottagningen

  Behöver du vaccinera dig mot Årets influensa eller är Du rädd för lunginflammation? Hos oss får du hjälp.

  Via vår mottagning vaccinerar vi dig med följande:

  Influensavaccin

  Pneumonokockvaccin

  P-spruta

 • Till äldremottagningen kallas du som är 75 år eller äldre och som behöver extra hjälp och stöd. Du erbjuds en särskild utformad vård som ska ge trygghet och förbättrad hälsa. Under ett besök hos oss får du träffa en sjuksköterska och möjlighet att diskutera och reflektera över din hälsa och eventuella hälsoproblem. Sjuksköterskan kommer också göra några enklare undersökningar, till exempel ta blodtrycket och gå igenom dina läkemedel. Detta kommer att ligga till grund för en gemensam planering av din fortsatta vård.

  Kontakt och information

  För mer information, ring vår telefonrådgivning 011-415 25 62, eller fråga i samband med ditt nästa vårdbesök på vårdcentralen.

Till toppen av sidan