Hjälp oss att bli bättre!

Delta i vår webbundersökning och berätta vad du tycker om 1177.se. Undersökningen tar några minuter att genomföra och svaren är anonyma.

Tack för att du deltar!

Du hittar undersökningen här.
Aktuellt

Vaccinerbjudande till 18–24-åringar

Innehållet gäller Östergötland

Turen har nu kommit till den sista gruppen i fas 4, personer som är 18–24 år. I morgon, onsdag, får de erbjudandet om vaccinering i sin digitala brevlåda. Med vanlig post kommer det några dagar senare.

– Det känns fantastiskt att vi nu har kommit så långt att vi kan erbjuda vaccin till alla, från 18 år och uppåt. Även om det har införts lättnader i restriktionerna så är pandemin inte över än, och att vaccinera sig är det bästa sättet att både skydda sig själv och andra. Det är också väldigt glädjande att den sammanlagda vaccinationstäckningen i länet nu är 68 procent för dos ett, och 46 procent för dos två. Det ger hopp om att pandemin kan få ett slut, och att livet så småningom kan återgå till det normala, säger Kaisa Karro (S), regionstyrelsens ordförande.

Personer i åldern 18–24 år får erbjudandet om vaccination till sin digitala brevlåda i morgon, 7 juli. De som har vanlig post får det några dagar senare. Viktigt att notera är att man måste ha fyllt 18 år för att få erbjudandet.

Till toppen av sidan