Hjälp oss att bli bättre!

Delta i vår webbundersökning och berätta vad du tycker om 1177.se. Undersökningen tar några minuter att genomföra och svaren är anonyma.

Tack för att du deltar!

Du hittar undersökningen här.
Aktuellt

Nu finns ett självhjälpsprogram vid oro för covid-19

Innehållet gäller Östergötland

Region Östergötland erbjuder nu ett självhjälpsprogram vid oro för covid-19, som kommer finnas tillgängligt på 1177.se från och med idag den 22 december 2020.

kvinna i profil

Programmet är utvecklat och vetenskapligt utvärderat av forskare vid Karolinska Institutet och är baserat på kognitiv beteendeterapi, KBT. Det tar tre veckor att gå igenom alla delarna och är till för den som vill lära sig att hantera sin oro på egen hand.

- Jag som samtalsbehandlare får ofta samtal från oroliga patienter som kan få gott stöd av det här självhjälpsprogrammet. Det kan också fungera som komplement till psykoterapi eller annan behandling, eftersom det inriktar sig på just oro för covid-19, som många känner just nu, säger Cecilia Jonsson, terapeut på Mjölby vårdcentral.

Programmet är kostnadsfritt och det krävs ingen anmälan eller något besök i vården för att ta del av det. Allt som krävs är att personen loggar in på 1177:s e-tjänster och startar programmet.

- Det är viktigt att understryka att det är ett självhjälpsprogram – det ska inte likställas vid våra övriga KBT-behandlingar som vi erbjuder på 1177.se, utan det här går patienten igenom själv, utan stöd från kurator. Det har ändå visat sig ha god effekt enligt studien Karolinska Institutet gjorde i våras, säger Cecilia Jonsson.

Här kan du läsa mer om självhjälpsprogrammet

Till toppen av sidan