Hjälp oss att bli bättre!

Delta i vår webbundersökning och berätta vad du tycker om 1177.se. Undersökningen tar några minuter att genomföra och svaren är anonyma.

Tack för att du deltar!

Du hittar undersökningen här.
Aktuellt

Nu erbjuds du som är 65-69 år vaccin

Innehållet gäller Östergötland

Nu är det dags för nästa åldersgrupp att vaccineras i Östergötland. Nu skickas brev till alla invånare i åldersgruppen 65-69 år med erbjudande om att boka tid för vaccinering. Brevet kommer också att skickas ut till den digitala brevlådan Kivra. Och det finns gott om tider just nu.

Region Östergötland vaccinerar fortfarande i fas 2, i enlighet med den nationella prioriteringsordningen med fokus på de äldre åldersgrupperna. Sedan tidigare har alla invånare över 70 år fått brev och möjlighet att boka tid, och nu får alla över 65 (födda 1956 eller tidigare) erbjudande om vaccinering.

Digital brevlåda

Den här gången skickas brevet både fysiskt och till den digitala brevlådan Kivra.

– Alla kommer att få det fysiska brevet, men det har också funnits önskemål om att brevet ska skickas digitalt, säger Martin Magnusson, sjukvårdsledare i regional sjukvårdsledning. Så nu provar vi även den vägen. De som har Kivra kommer att få brevet både på posten och via Kivra.

När man har fått brevet kan man gå in och boka tid för vaccination, instruktioner för hur man gör står i brevet. Enklast att hitta tid är det på länets vaccinationscentraler i Linköping, Norrköping, Motala, Finspång och Mjölby.

– Vi vill gärna att alla som har möjlighet bokar vaccinationstid digitalt, säger Martin Magnusson. De stora vaccinationscentralerna har större kapacitet än vårdcentralerna, så man kan med fördel boka sin tid där.

– Just nu finns det gott om tider för vaccination, men tillgången på tider kan variera. Om man inte hittar en tid kan man försöka igen nästa dag. Det kommer upp nya tider hela tiden.

Information på 1177.se

Region Östergötland får just nu många frågor om vaccination.

– Vi vill uppmana alla att i första hand söka information på 1177.se, säger Martin Magnusson. Där finns svar på de flesta frågor och vi uppdaterar hela tiden informationen, så den är alltid aktuell.

Samtidigt som vaccinationen går vidare nedåt i åldersgrupperna, kan fortfarande äldre personer som inte hunnit vaccinera sig boka tid.

– Det är aldrig för sent att få sin vaccination. Vi vill uppmana alla i de äldre åldersgrupperna som inte vaccinerat sig än att göra det, säger Martin Magnusson.

Textansvarig: Anchi Alm, nyhetsredaktionen

Till toppen av sidan