Hjälp oss att bli bättre!

Delta i vår webbundersökning och berätta vad du tycker om 1177.se. Undersökningen tar några minuter att genomföra och svaren är anonyma.

Tack för att du deltar!

Du hittar undersökningen här.
Aktuellt

Hälsotecken i din brevlåda - om vaccination

Innehållet gäller Östergötland

Den här veckan får du som bor i Östergötland ett specialnummer av vår tidning Hälsotecken i din brevlåda. Temat för Hälsotecken nyhetsbrev är vaccination mot covid-19. Vi ger svar på de vanligaste frågorna om vaccination. Du kan också titta in i de tre stora vaccinationcentralerna som har satts upp i Norrköping, Linköping och Motala.

Vaccin ger skydd mot allvarlig sjukdom och död i covid-19. Alla invånare som har fyllt 18 år kommer att erbjudas vaccinationen. Hur går det till? Läs i Hälsotecken nyhetsblad som kommer i brevlådan denna vecka.

Luftiga ytor 

I nyhetsbladet kan du titta in i de tre stora vaccinationscentralerna som har har satts upp i Norrköping, Linköping och Motala. Här vaccineras många i den äldre befolkningen nu.

– Man går in på ena sidan av lokalen och ut på den andra och vi har luftiga ytor så det ska gå att hålla avstånd, säger Eva Larsson, sjuksköterska som vaccinerar i Mässhallen i Norrköping.

"Självklart tar jag vaccinet"

Fler vaccinationsställen finns på Gamla lasarettet i Finspång, Gallerian i Mjölby och Missionskyrkan i Linköping och på länets vårdcentraler.

Vårdcentralen Skäggetorp i Linköping vaccinerar i kyrkans lokaler. Angelos Dimitriou, 86 år, är en av dem som har fått den andra dosen.

– Självklart tar jag vaccinet, det är viktigt att känna sig trygg när man träffar andra människor. Jag vill också kunna åka mellan Sverige och Grekland som jag gjort i alla år. Att ta sprutorna var absolut inga problem, säger han.

Till toppen av sidan