Hjälp oss att bli bättre!

Delta i vår webbundersökning och berätta vad du tycker om 1177.se. Undersökningen tar några minuter att genomföra och svaren är anonyma.

Tack för att du deltar!

Du hittar undersökningen här.
Aktuellt

Gott om tider på vaccinationscentralerna

Innehållet gäller Östergötland

Vaccinationerna i Östergötland går vidare i bra takt. Två tredjedelar av alla invånare över 70 år har redan fått sin första dos och just nu finns det gott om lediga tider för vaccination, framför allt på länets vaccinationscentraler.

Region Östergötland vaccinerar just nu invånare över 70 år. I gruppen över 70 år har 65 procent fått den första dosen vaccin, en siffra som beräknas vara uppe i närmare 80 procent efter den här veckans slut. Sammantaget har Region Östergötland nu gett över 100 000 doser vaccin, vilket innebär att 19,8 procent av befolkningen över 18 år har fått sin första dos.

Vaccinleveranserna är just nu goda och i nuläget finns det gott om tider de närmaste två veckorna. Störst kapacitet finns det på de stora vaccinationscentralerna i Linköping, Norrköping, Motala, Mjölby och Finspång.

- Vi vill verkligen uppmana dem som tillhör gruppen 70 år och äldre att boka sin vaccination nu. Vi vill även uppmuntra alla att boka digitalt och på våra vaccinationscentraler om man har möjlighet, säger Jessica Frisk, sjukvårdsledare i regional sjukvårdsledning.

- Kapaciteten på vaccinationscentralerna är högre än på vårdcentralerna, så man kan med fördel leta efter en tid där. Inte minst för att de invånare som verkligen behöver få sin vaccination på vårdcentralen, ska kunna hitta en tid.

Nu är tillgången på tider bra men den kan variera något beroende på vaccinleveranserna. Om man inte skulle hitta en tid kan man försöka igen nästa dag. Det kommer upp nya tider hela tiden.

Region Östergötland får just nu många frågor om vaccinationer från invånarna.

- Vi vill uppmana alla att i första hand söka information på 1177.se, säger Jessica Frisk. Där finns svar på de flesta frågor och vi uppdaterar hela tiden informationen, så den är aktuell.

På 1177.se finns också tidplanen för vaccinationerna i de olika faserna, en tidplan som har anpassats något utifrån de tidigare minskade vaccinleveranserna. I nuläget beräknas fas 3 starta i mitten av maj och fas 4 i slutet av maj.

Till toppen av sidan