Hjälp oss att bli bättre!

Delta i vår webbundersökning och berätta vad du tycker om 1177.se. Undersökningen tar några minuter att genomföra och svaren är anonyma.

Tack för att du deltar!

Du hittar undersökningen här.
Aktuellt

Fjärde dosen till alla från 65 år

Innehållet gäller Östergötland

Region Östergötland erbjuder nu en fjärde dos vaccin mot covid-19 till alla som är 65 år eller äldre. Den omfattande vaccinationsinsatsen för att stoppa coronapandemin nådde i helgen också en milstolpe. Då gavs det miljonte vaccinsticket i länet.

I linje med Folkhälsomyndighetens rekommendation så erbjuds nu den fjärde vaccindosen till alla östgötar från 65 år. Även personer i åldern 18–64 år med måttlig till allvarlig immunbrist omfattas av erbjudandet.

Tid mellan doserna

Den fjärde dosen erbjuds när fyra månader har gått sedan det förra vaccinationstillfället. För personer med immunbrist kortas tiden till tre månader. Erbjudandet skickas via post eller digital brevlåda.

En miljon vaccinstick

Region Östergötlands vaccinationsinsats mot covid-19 nådde i lördags en milstolpe när det miljonte vaccinsticket delades ut i länet.

– Med tanke på att vaccin är vårt bästa redskap för att förhindra att människor blir svårt sjuka i covid-19 så känns det väldigt bra att så många östgötar väljer att vaccinera sig. Både för deras egen skull och för människorna runtomkring dem, men också för att skydda de sköra grupperna i samhället, säger Kerstin Jonsson.

Vaccination mot covid-19

Boka tid för vaccination mot covid-19 eller gå på drop in

Till toppen av sidan