Hjälp oss att bli bättre!

Delta i vår webbundersökning och berätta vad du tycker om 1177.se. Undersökningen tar några minuter att genomföra och svaren är anonyma.

Tack för att du deltar!

Du hittar undersökningen här.
Aktuellt

Drop in-vaccination vid IFK Norrköpings match på söndag

Innehållet gäller Östergötland

Region Östergötland erbjuder drop in-vaccination i samarbete med IFK Norrköping på söndagens fotbollsmatch. Då är fotbollsbesökare och andra välkomna att vaccinera sig vid Platinumcars Arena.

Region Östergötland fortsätter arbetet för att nå ut till dem som ännu inte vaccinerat sig mot covid-19. I samband med söndagens fotbollsmatch mellan IFK Norrköping och Varbergs BoIS I kommer Region Östergötland erbjuda drop in-vaccination vid Platinumcars Arena. En temporär vaccinationscentral kommer att vara öppen mellan klockan 15.00 och 20.00 i Teknikhallen, dit är alla välkomna, oavsett om man tänker gå på matchen eller inte.

Riktade insatser

Hittills har drygt 83 procent av östgötarna från 16 år och uppåt vaccinerat sig med minst en dos mot covid-19. Utöver vaccination på de stora vaccinationscentralerna och vårdcentralerna i länet gör regionen nu olika riktade insatser för att nå grupper med lägre vaccinationstäckning.

– Vaccination är vägen ut ur pandemin. Nu skräddarsyr vi olika lösningar för att erbjuda olika målgrupper som ännu inte vaccinerat sig en smidig, trygg och ännu mer lättillgänglig vaccination. Vi är mycket glada över det här samarbetet med IFK Norrköping, säger Kerstin Jonsson, vaccinationssamordnare i Region Östergötland.

Vill säkra evenemang

– Vi är väldigt glada över att snart kunna välkomna alla våra supportrar tillbaka till arenan. Det är möjligt tack vare den höga vaccinationsgraden i samhället. Vi vill vara med och bidra till att få de sista 17 procenten att ta vaccinet så att vi kan erbjuda säkra evenemang även i framtiden, säger Örjan Hansson, tillförordnad klubbdirektör i IFK Norrköping.

Till toppen av sidan