Hjälp oss att bli bättre!

Delta i vår webbundersökning och berätta vad du tycker om 1177.se. Undersökningen tar några minuter att genomföra och svaren är anonyma.

Tack för att du deltar!

Du hittar undersökningen här.
Aktuellt

Drop in i hela Östergötland under vaccinationsveckan

Innehållet gäller Östergötland

Pandemin är inte över och det är fortfarande viktigt att vaccinera sig mot covid-19. Den 14–20 mars är det nationell vaccinationsvecka i Sverige och i Östergötland blir det många tillfällen för drop in-vaccinering i hela länet.

Vaccinet är det allra viktigaste verktyget i kampen mot covid-19 och i Sverige har vi nått en hög vaccinationstäckning. Men det är fortfarande mer än en miljon människor över 12 år som inte tagit sin första dos. Därför genomförs nu en nationell vaccinationsvecka i Sverige den 14–20 mars.

– Risken för att bli allvarligt sjuk i covid-19 och behöva vårdas på sjukhus är mycket större för ovaccinerade personer, säger Kerstin Jonsson, vaccinationssamordnare i Region Östergötland. Vaccination mot covid-19 minskar risken för både lindrig och allvarlig sjukdom.

Aktiviteter

I Östergötland genomförs en rad aktiviteter under nationella vaccinationsveckan, framför allt i form av drop in-vaccination på många olika platser. Veckan inleds med en webbsändning måndagen den 14 mars där Region Östergötlands vaccinationsansvariga svarar på vanliga frågor om vaccination. Och under hela veckan finns chansen att vaccinera sig med drop in på många olika platser.

– Det finns tider för drop in över hela länet, hela veckan, säger Kerstin Jonsson. På vaccinationscentraler, vårdcentraler och andra platser där många rör sig. På onsdagen och torsdagen kommer alla vaccinationscentraler och vårdcentraler att ha öppet för drop in och alla tider finns på 1177.se.

– Dessutom kommer våra hälsokommunikatörer att vara ute i bostadsområden där vi vet att vaccinationstäckningen är lägre och informera om möjligheten till drop in.

Kerstin Jonsson hoppas att många ska ta chansen att vaccinera sig, oavsett om det är första, andra, tredje eller fjärde dosen.

– Om det inte har blivit av eller om man inte har hunnit så finns det alla möjligheter nu. Det är aldrig för sent att vaccinera sig, säger hon.

Vaccination i Östergötland

Se drop in-tider för vaccination

Vaccinera dig mot covid-19 i Östergötland

Webbsändning 14 mars

Till toppen av sidan