Hjälp oss att bli bättre!

Delta i vår webbundersökning och berätta vad du tycker om 1177.se. Undersökningen tar några minuter att genomföra och svaren är anonyma.

Tack för att du deltar!

Du hittar undersökningen här.
Aktuellt

Kom på drop in – var du än bor

Innehållet gäller Östergötland

Onsdagen den 22 september har alla vård- och vaccinationscentraler i hela Östergötland öppet för drop in-vaccinering mellan klockan 15 och 18. Den som besöker något av sjukhusen kan även bli vaccinerad där.

Vaccin är det effektivaste sättet att bekämpa pandemin. Av de som just nu vårdas på sjukhus för covid-19 är majoriteten ovaccinerade. Genom att erbjuda en omfattande möjlighet till drop in-vaccinering runtom i länet den 22 september är förhoppningen att många av dem som inte har haft möjlighet, eller bara inte har kommit iväg, nu ska ta chansen att bli vaccinerade.

Vill göra det enkelt

I många av de äldre åldersgrupperna i länet ligger vaccinationstäckningen på över 80 procent, men i de yngre åldersgrupperna dalar andelen vaccinerade efterhand ner till 66 procent för personer i åldern 18 till 24 år. Genom att vaccinera sig så skyddar man inte bara sig själv, utan även alla som finns i ens närhet.

Påminnelsebrev till ovaccinerade

Drop in-erbjudandet gäller vaccination med både dos 1 och dos 2, samt även dem som fått brev om en extra dos på grund av nedsatt immunförsvar. Region Östergötland går nu också ut med ett påminnelsebrev till alla östgötar som ännu inte har vaccinerat sig.

Till toppen av sidan