Aktuellt

Digitala vårdcentralen växer och blir Din vård

Innehållet gäller Östergötland
mobil i handen

Fram till nu har patienter kunnat boka tid och träffa läkare eller fysioterapeuter via appen Digitala vårdcentralen Region Östergötland. Nu byter appen namn till Din vård och får utökat innehåll.

– Vi gör det här för att ge invånarna ännu större möjligheter att ha kontakt med och träffa vården på flera sätt. Det är alltid viktigt, men just nu är det extra viktigt då många vistas i sina hem med anledning av coronaviruset, säger Lena Lundgren, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Östergötland.

Träffa vårdpersonal i appen

Den digitala vårdcentralen blir nu en del av appen Din vård. Patienter kan även fortsättningsvis träffa en läkare eller fysioterapeut via appen. Men genom den nya appen Din vård kommer patienter nu också att kunna träffa vårdpersonal med olika yrken från både vårdcentraler och olika kliniker på sjukhusen i länet. Det kan handla om återbesök och uppföljningar, efter överenskommelse mellan vården och patienten.

Fakta/Din vård

  • Hämta appen Din vård Region Östergötland i App Store eller Google Play
  • Med appen och bank-id kan ett digitalt besök bokas. Föräldrar kan söka vård för sjukt barn.
  • Läkarbesöket kostar 200 kronor och betalas med faktura. Det är gratis för barn och ungdomar upp till 20 år. Högkostnadskort och frikort gäller.
  • Kontakten dokumenteras i regionens journalsystem
  • Läs mer här: Digital vård  
Till toppen av sidan