Hjälp oss att bli bättre!

Delta i vår webbundersökning och berätta vad du tycker om 1177.se. Undersökningen tar några minuter att genomföra och svaren är anonyma.

Tack för att du deltar!

Du hittar undersökningen här.
Aktuellt

Träffa fysioterapeut digitalt

Innehållet gäller Östergötland

6 maj. Nu kan du boka en tid och träffa en fysioterapeut via Region Östergötlands digitala vårdcentral. "Det här känns spännande och ligger rätt i tiden", säger fysioterapeuten Agnes Carinder.

Mobilskärm med bild på Agnes Carinder.
Agnes Carinder är en av de fysioterapeuter som tar emot patienter digitalt. Foto: Staffan Gustavsson

Patienter har sedan i början av förra året kunnat träffa en läkare via appen Digitala vårdcentralen Region Östergötland. Från den 6 maj går det även att boka en tid och träffa en fysioterapeut via en mobil eller surfplatta.

– Digitala vårdcentralen fungerar bra och patienterna är jättenöjda. Vi tycker att det är positivt att vi nu kan utöka tjänsten genom att även erbjuda tider hos fysioterapeuter, säger Georgios Korakakis Schwarzburg, medicinskt ansvarig för Digitala vårdcentralen.

Snabbare bedömning

Till att börja med kommer det att finnas tio bokningsbara tider i veckan hos en fysioterapeut.

– Det här känns spännande. Förhoppningen är att patienter med besvär kan få en snabbare och smidigare bedömning utan att behöva ta sig till en mottagning, säger Agnes Carinder, en av de fysioterapeuter som kommer att ta emot patienter digitalt.

Ett digitalt besök hos en fysioterapeut fungerar framför allt vid lindriga och nytillkomna besvär som exempelvis smärta i rygg, nacke, axel, armbåge, knä eller fot.

Se rörelser

– Det är bra om den som ska göra ett besök förbereder sig genom att kontrollera att man har en bra internetuppkoppling och tänka igenom hur smärtan visar sig så att vi kan få en så bra beskrivning som möjligt, säger Agnes Carinder och fortsätter:

– Det går att få ut mycket genom samtalet, men det blir en stor fördel att dessutom kunna se patienten röra sig via videon. Därför är det även bra om man kan ställa upp mobilen eller surfplattan så man är i bild för att kunna visa oss hur det ser ut när man till exempel rör på en axel som man har smärta i.

Möjligheten att träffa en fysioterapeut via digitala vårdcentralen kommer att provas till och med oktober och därefter utvärderas.

Till toppen av sidan