Hjälp oss att bli bättre!

Delta i vår webbundersökning och berätta vad du tycker om 1177.se. Undersökningen tar några minuter att genomföra och svaren är anonyma.

Tack för att du deltar!

Du hittar undersökningen här.
Aktuellt

80 procent av östgötarna har fått första vaccindosen

Innehållet gäller Östergötland

Idag har Region Östergötland nått punkten då 80 procent av alla östgötar som är 18 år och äldre fått sin första dos vaccin mot covid-19. 55 procent av regionens invånare är fullvaccinerade.

— Det är positivt och viktigt att vaccinationsgraden i länet är hög. Samtidigt behöver siffran öka ytterligare för att minska risken för en fjärde våg i höst, säger Kaisa Karro (S), regionstyrelsens ordförande, som också uppmanar ovaccinerade personer att boka tid för vaccination snarast.

296 707 östgötar som är 18 år eller äldre, det vill säga 80 procent, har fått dos 1 av vaccin mot covid-19. 

204 254 östgötar, det vill säga 55 procent, har även fått dos 2.

Erbjuder drop in 

Tillgången till vaccin är god för närvarande och det finns gott om tider för vaccinering på vaccinationscentralerna runt om i Östergötland. Förhoppningen är att så många som möjligt som ännu inte vaccinerat sig passar på att ta chansen. Vaccination mot covid-19 skyddar mot allvarlig sjukdom och minskar smittspridningen i samhället.

— För att underlätta för fler att vaccinera sig har vi därför de senaste veckorna erbjudit drop in-vaccinering i Mjölby, Motala, Norrköping och Linköping. Hittills har omkring 100 personer utnyttjat den möjligheten för dos 1 varje dag som drop in funnits tillgänglig. Vi ser över varje vecka tillgängligheten för att ha drop in mottagning för dos 1, säger Ninnie Borendal Wodlin, vårddirektör i Region Östergötland.

16-17-åringar vaccineras från fredag 

De möjligheter till drop in som planeras för närvarande är idag onsdag 4 augusti i Norrköping, klockan 13.00-15.30, och resten av veckan i Motala, i mån av tid.

Nästa grupp som erbjuds vaccin är ungdomar i åldern 16-17 år. Från och med 6 augusti kan ungdomar i gruppen få sin första dos vaccin.

Till toppen av sidan