Gott om tider för vaccination mot covid-19 i Östergötland - drop in i Norrköping och Linköping

Det finns lediga tider på våra vaccinationscentraler, boka tid för dos 1 på www.1177.se/Ostergotland/covidvaccin

 

Drop in på vaccinationscentralerna för dos 1 för dig över 18 år 

  • Linköping: söndag 1 augusti klockan 17.30-19.30 och måndag 2 augusti klockan 17-19 
  • Norrköping: måndag 2 augusti klockan 13-15.30
  • Ta med legitimation! 
Aktuellt

Viktigt att fortsätta följa rekommendationerna

Innehållet gäller Östergötland

Tisdagen den 1 juni inleds den successiva återgången till en mer normal situation i landet. Smittspridningen och belastningen på sjukvården är dock fortsatt hög i Östergötland och fortfarande gäller de grundläggande reglerna om att hålla avstånd, jobba hemifrån och stanna hemma vid minsta symtom.

Region Östergötland följer de nationella rekommendationerna, som bygger på Folkhälsomyndighetens förslag om anpassade smittskyddsåtgärder utifrån tre nivåer av smittspridning. Just nu befinner sig Sverige på nivå 3, den högsta graden av smittspridning. 

– Det görs en samlad bedömning av vilken nivå vi befinner oss på och om det går att göra nya lättnader, säger Britt Åkerlind, smittskyddsläkare i Region Östergötland. Där väger man in smittspridningen, belastningen på vården på grund av covid-19, vaccinationstäckningen samt hur stabil utvecklingen är. 

– Det måste gå åt rätt håll för att det ska kunna bli nya lättnader. Och det kan behövas regionala anpassningar beroende på hur utvecklingen går just här.

Här hittar du nyheten om den successiva återgången i sin helhet på regionwebben. 

Till toppen av sidan