Hjälp oss att bli bättre!

Delta i vår webbundersökning och berätta vad du tycker om 1177.se. Undersökningen tar några minuter att genomföra och svaren är anonyma.

Tack för att du deltar!

Du hittar undersökningen här.
Aktuellt

Vaccinationsturné

Innehållet gäller Östergötland

För att underlätta för östgötar som vill vaccinera sig åker vaccinationskliniken ut på en turné i länet. I bagaget finns vaccination mot covid-19, säsongsinfluensa, TBE, HPV för de kvinnor som ingår i studien samt kikhostevaccin för gravida.

Under ett par veckor åker vaccinationskliniken i Region Östergötland runt i ett flertal orter.

– Vi åker ut för att vara nära medborgarna. Vi kommer att erbjuda covidvaccin för de som ska ha det, influensavaccin och TBE för både barn och vuxna. Till de som ingår i HPV-studien erbjuder vi vaccin och vi ger också kikhostevaccin till gravida, säger Kerstin Jonsson, vaccinationssamordnare i Region Östergötland.

Kliniken kommer att vara på plats i centrala lokaler på orterna med team där läkare och sjuksköterskor ingår. Det är drop in som gäller.

– Vi har två syften med det här, dels vill vi underlätta för alla att få sina vaccinationer och dels vill vi få upp vaccinationstäckningen, säger Kerstin Jonsson.

Hur ser det ut med vaccinationstäckningen i regionen?

– I de äldre åldersgrupperna är den ganska bra. Bland de yngre är vaccinationstäckningen sämre. Det viktigaste är att skydda sig mot svår sjukdom och sjukhusvård, säger Kerstin Jonsson.

Förutom stoppen enligt schemat nedan ges vaccination mot covid-19 och säsongsinfluensan på Stadsmissionen i Linköping 2 februari och på RIA i Norrköping 8 februari.

Drop in-tillfällen:

  • Måndag 30 januari klockan 12-17, Mjölby vårdcentral 
  • Tisdag 31 januari klockan 11-19, Arkösund sjöräddningssällskapet
  • Onsdag 1 februari klockan 14.30-19, Rejmyre Folkets hus
  • Måndag 6 februari klockan 12-17, Gusum Folkets hus
  • Torsdag 9 februari klockan 13-19, Österbymo vårdcentral 
  • Fredag 10 februari klockan 10-17, Finspång vårdcentral 
  • Måndag 13 februari klockan 10-19, Valdemarsvik vårdcentral

Har du frågor?

Vaccinationskliniken utför vaccinationen. Vid frågor ring 010-105 90 00. Du kan ringa måndag-torsdag klockan 07.00-16.00 och fredag klockan 07.00-12.00.

Till toppen av sidan