Aktuellt

Hälften av östgötarna vaccinerade

Innehållet gäller Östergötland

Region Östergötlands vaccineringar rullar på med bra fart, och i dag nås punkten då 50 procent av alla som är 18 år och äldre har fått sin första dos vaccin mot covid-19. 26 procent av regionens invånare är också fullvaccinerade.

I dag passerar Region Östergötland gränsen som betyder att 50 procent av invånarna i regionen nu fått sin första vaccindos. Det innebär att av de 370 000 personer inom regionen som är 18 år eller äldre, så har i det närmaste 185 000 fått sin första vaccindos. 97 000 personer, 26 procent, har även fått sin andra dos.

95 procent av dem som är 65 år och äldre har fått sin första dos, och strax över 65 procent i gruppen är fullvaccinerade. Även för personer som ingår i de medicinska riskgrupperna så har vaccineringen kommit långt, 82 procent har fått sin första dos.

Bra vaccinationstakt i fas 4

Vaccinationstakten för personer i åldern 55—59, den första gruppen i fas 4 som släpptes på för vaccinering, är också positiv. 81 procent är vaccinerade eller har bokat tid.

Nästa grupp på tur i fas 4 är personer i åldern 50—55 år. De som har digital brevlåda får sitt erbjudande om vaccinering i dag, torsdag. De som inte har det får istället ett brev med posten i början av nästa vecka.

Till toppen av sidan