Hjälp oss att bli bättre!

Delta i vår webbundersökning och berätta vad du tycker om 1177.se. Undersökningen tar några minuter att genomföra och svaren är anonyma.

Tack för att du deltar!

Du hittar undersökningen här.
Aktuellt

Tredje dosen till personer i riskgrupp över 60 år

Innehållet gäller Östergötland

Region Östergötland erbjuder nu en tredje vaccindos mot covid-19 till personer från 60 till 64 år som befinner sig i riskgrupp. I dag, fredag, får de erbjudandet om vaccinering i sin digitala brevlåda. Med vanlig post kommer det i början av nästa vecka.

– Vi har nått så långt med den tredje dosen vaccin till dem som är 65 plus att vi nu är redo att ta nästa grupp. Vi går sedan vidare i prioriteringsordning efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer, när vi ser att antalet vaccinerade i föregående grupp fylls på. Vänta tills du fått brevet, eftersom det måste visas upp när man får den tredje sprutan, säger Kerstin Jonsson, vaccinationssamordnare inom Region Östergötland.

Parallellt med arbetet att ge dos 3 till personer från 60 år och uppåt så pågår grundvaccinering av barn från 12 år, liksom arbetet med att nå personer som ännu inte vaccinerat sig.

Skyddet avtal med tiden

Två doser vaccin ger ett mycket gott skydd mot covid-19 i upp till ett år för de allra flesta, men skyddet avtar med tiden och med stigande ålder.

För personer som är under 65 år kan den tredje vaccindosen ges tidigast sex månader efter det senaste vaccinationstillfället. För personer som är 65 år och äldre gäller fem månader.

Till toppen av sidan