Hjälp oss att bli bättre!

Delta i vår webbundersökning och berätta vad du tycker om 1177.se. Undersökningen tar några minuter att genomföra och svaren är anonyma.

Tack för att du deltar!

Du hittar undersökningen här.
Aktuellt

Tredje vaccindos till alla från 65 år

Innehållet gäller Östergötland

Nu erbjuder Region Östergötland en tredje vaccindos mot covid-19 till alla som är 65 år eller äldre liksom medarbetare inom kommunal vård och omsorg. Alla personer i de berörda grupperna får en inbjudan till vaccination i närtid.

Enligt Folkhälsomyndighetens rekommendation erbjuder nu Region Östergötland en tredje vaccindos till fler grupper som vaccinerades tidigt i insatsen mot covid-19. Svensk och internationell data har visat att effekten av vaccinet med tiden har avtagit i de grupperna.

Personer mellan 65 år (gäller alla som fyller 65 år under året) och 79 år kommer successivt att få ett brev, via digital brevlåda eller vanlig post, med erbjudandet om en tredje vaccindos.

– Den tredje vaccindosen kan ges tidigast när det har gått sex månader sedan det senaste vaccinationstillfället. Vi kommer att skicka breven i intervaller och börjar med de i de aktuella åldersgrupperna där sex månader nu har passerats, säger Kerstin Jonsson, vaccinationssamordnare i Region Östergötland.

Medarbetare inom kommunal vård och omsorg kommer också att få ett brev med erbjudande om en tredje vaccindos. Det brevet distribueras via kommunerna där personalen är anställd.

Boka tid via 1177.se

Alla aktuella grupper kan boka tid för vaccination via 1177.se, antingen på vaccinationscentralerna i Norrköping, Linköping och Motala eller på vårdcentraler.

– Vi vill att man väntar med att boka en tid tills man har fått sitt brev med vaccinationserbjudandet. Vi rekommenderar de som har möjlighet att boka tid på vaccinationscentralerna eftersom tillgången på tider är större där, säger Kerstin Jonsson.

Det går också bra att komma på drop-in och vaccinera sig. Tider och platser för drop in-vaccinationer finns på 1177.se.
Medarbetare inom kommunal vård och omsorg ska ta med ett intyg som visar att de är anställda där till vaccinationstillfället.

Till toppen av sidan