Hjälp oss att bli bättre!

Delta i vår webbundersökning och berätta vad du tycker om 1177.se. Undersökningen tar några minuter att genomföra och svaren är anonyma.

Tack för att du deltar!

Du hittar undersökningen här.
Aktuellt

Ny e-tjänst för provtagning av covid-19

Innehållet gäller Östergötland

Nu kan alla med symtom på covid-19 i Östergötland boka tid för provtagning via en ny e-tjänst på 1177.se.

Den som vill göra ett test för covid-19 i Östergötland kan nu både boka tid och plats för provtagning genom att logga in på 1177.se. Det är möjligt för alla med symtom, som har fyllt 13 år och som har BankID eller FrejaEid. Provtagningen sker på någon av de tre provtagningsstationerna i Linköping, Norrköping och Motala.

E-tjänsten ger dig en större valmöjlighet, du väljer tid och plats som passar dig. Ditt provsvar kommer direkt i 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Reserverade tider för personal

För personal inom vård- och omsorg finns det reserverade tider i e-tjänsten. Personal ska boka tid så snart som möjligt efter första symtom.

Tre provtagningsstationer

Regionen utökar antalet provtagningsstationer. Lasarettet i Motala gör US och Vrinnevi sällskap. Du väljer den som passar sig bäst när du bokar din tid. 

Har du inte möjlighet att ta dig till någon av provtagningsstationerna kan du skicka en förfrågan om provtagning via ett formulär på din vårdcentrals sida på 1177.se. Det är också vårdcentralen du kontaktar om du inte har möjlighet att boka tester digitalt eller för barn under 13 år.

Om provtagning för covid-19 i Östergötland 

  • För att boka provtagning för covid-19 ska du haft symtom i minst 24 timmar
  • Personal inom vård- och omsorg kan boka tid från första dagen med symtom
  • Tid och plats bokar du genom att logga in på 1177.se
  • Provtagningen är för alla som fyllt 13 år och har BankID eller FrejaEid
  • För de som inte har möjlighet att boka tester digitalt eller för barn under 13 år ska man kontakta sin vårdcentral för bedömning och eventuell provtagning
  • När det är dags för din tid tar du dig till den provtagningsplats du valt. Åk INTE kollektivt eller taxi eftersom du har symtom på covid-19. Cykla, gå, ta egen bil eller annat färdmedel där du åker själv.
Till toppen av sidan