Hjälp oss att bli bättre!

Delta i vår webbundersökning och berätta vad du tycker om 1177.se. Undersökningen tar några minuter att genomföra och svaren är anonyma.

Tack för att du deltar!

Du hittar undersökningen här.
Aktuellt

Fler brev från regionen blir digitala

Innehållet gäller Östergötland

Ungefär hälften av alla vuxna i Sverige använder digital brevlåda. Region Östergötland börjar nu skicka fakturor och fler kallelser digitalt för snabbare och säkrare leveranser.

En digital brevlåda samlar dina brev från olika myndigheter på ett och samma ställe. Breven kommer fram snabbt och säkert, och kan hanteras direkt i mobilen.

_ Det är en digital service som vi vill erbjuda våra invånare, säger Lotta Saleteg Falk, e-hälsostrateg i Region Östergötland.

Kallelser till tandvården

Från och med i dag, den 22 mars 2021, får Folktandvårdens patienter sin kallelse direkt i sin digitala brevlåda. Har man ingen sådan får man kallelsen som vanligt med ett brev på posten.

- Det här har vi sett fram emot länge. Det är en viktig och självklar del av vårt digitaliseringsarbete, som underlättar för både patienter och medarbetare, säger Åsa von Post, planeringschef för Folktandvården.

Digitala fakturor

Under vecka 12 i år börjar alla regionens verksamheter skicka fakturor digitalt. Invånare som har den digitala brevlådan Kivra kommer att få sin faktura dit. Den som saknar digital brevlåda eller har en annan brevlåda än Kivra kommer fortsättningsvis att få fakturan som ett vanligt brev på posten. Patienter som har anmält e-faktura hos sin bank får inte fakturan till Kivra utan enbart till banken.

Detta gäller dock inte Folktandvården – ännu.

- Vi har börjat med att prioritera patientens kallelse. Fakturan är nästa steg, säger Åsa von Post.

Satsningen är en del i regionens digitaliseringsstrategi.

- Det viktigaste är att det förenklar för invånarna men det är också miljömässigt bättre att mängden brev, kuvert och transporter minskar, säger Agneta Niklasson (MP), regionråd. 

Till toppen av sidan