Hjälp oss att bli bättre!

Delta i vår webbundersökning och berätta vad du tycker om 1177.se. Undersökningen tar några minuter att genomföra och svaren är anonyma.

Tack för att du deltar!

Du hittar undersökningen här.
Aktuellt

Ny informationslinje om vaccination mot covid-19

Innehållet gäller Östergötland

Nu finns en telefonlinje i Region Östergötland som svarar på allmänna frågor om vaccination mot covid-19. Här kan man till exempel få svar på vilka som vaccineras just nu och hur man bokar en tid för vaccination.

Som ett komplement till den digitala informationen på webbplatsen 1177.se startar nu Region Östergötland en telefonlinje dit man kan ringa för att få aktuell information om vaccinationen i Östergötland.

– Webbplatsen 1177.se är vår primära kanal för information kring vaccinationen mot covid-19. Syftet med den nya telefonlinjen är främst att hjälpa personer som inte har tillgång till den information som finns på webbplatsen, säger Rickard Lundin i den särskilda sjukvårdsledningen.

– Våra telefonister har inte möjlighet att boka tid för vaccination. Däremot kan de ge information om när och hur man själv kan göra det.

Inte heller kan telefonisterna besvara medicinska frågor. För den typen av frågor behöver man istället ringa sin vårdcentral eller annan vårdkontakt.

Telefonlinje – Allmänna frågor om vaccination i Östergötland

Hit kan du ringa eller maila om du har allmänna frågor om vaccinationen i Region Östergötland.

Observera att de som svarar har inte möjlighet att boka tid för vaccination. Däremot kan de ge information om när och hur du själv kan göra det. Inte heller kan telefonisterna besvara medicinska frågor. För den typen av frågor behöver man istället ringa sin vårdcentral eller annan vårdkontakt.

Du som ringer får först lämna dina kontaktuppgifter och blir sedan uppringd av en telefonist.

Till toppen av sidan